net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda CBR 1000RR: Μαύρη καλλονή

Το CBR 1000RR του ‘06 έχει δεχθεί μικρές αλλά ουσιαστικές τροποποιήσεις από τον προκάτοχό του, που αν και δεν αλλοιώνουν την προσωπικότητά του, το κάνουν καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό. Μια μοτοσικλέτα κατευθείαν από τα paddocks των MotoGP με φώτα, φλας και καθρέπτες.

 
Το CBR 1000RR του 2006 διαθέτει νέο επανασχεδιασμό στο φέρινγκ. Το τελευταίο απέκτησε περισσότερο ρευστές επιφάνειες και ειδικά τα πλαϊνά τμήματά του είναι ενιαία. Πέραν του πιο ποιοτικού αποτελέσματος, κέρδος υπάρχει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Honda, και στον τομέα της αεροδυναμικής.

Ο τομέας που το 1000άρι της Honda υπολειπόταν του ανταγωνισμού αφορούσε στη μέγιστη απόδοση της ιπποδύναμης που απέδιδε. Οι άνθρωποι της Honda ήξεραν πού να στραφούν ώστε η μοτοσικλέτας τους να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική. Κινούμενη με σκοπό τη μεγαλύτερη απόδοση του κινητήρα, διατηρώντας όμως τη γραμμική του απόδοση (τομέα που είχε κερδίσει τα εύσημα), κατάφεραν να στριμώξουν μερικά παραπάνω άλογα στο μοτέρ του RR.

Το CBR 1000RR του ‘06 αν και δέχτηκε λίγες αλλαγές από τον προκάτοχό του, ήταν όλες ουσιαστικές. Τροποποίησε την αισθητική του, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακό, ο κινητήρας του έγινε πιο δυνατός και η γρηγορότερη γεωμετρία συνοδεύτηκε με την ελαχιστοποίηση του βάρους. Πλέον μπορεί να κοιτά τον ανταγωνισμό κατάματα και στα σημεία να είναι και καλύτερο από αυτόν με την τιμή του (13.500 ευρώ) να το κάνει το best value for money της κατηγορίας του.
Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος (22/06) του Moto Τρίτη που κυκλοφορεί.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ