• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

Test καινούργιων

Test καινούργιων
Lifan S-Ray 125
Οδηγώντας
Διαβάστηκε από 46668 αναγνώστες
Διακοπές στην πόλη
Όλα τα πακέτα διακοπών και όλοι οι προορισμοί δε μπορεί να είναι κατάλληλοι για όλους, σωστά; Άλλος θέλει νησί, άλλος όχι, κάποιος θα περάσει τις διακοπές του στη χλιδή και κάποιος οικονομικά, άλλος θα καλομάθει σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων και άλλος θα έρθει κοντά στη φύση με ελεύθερο κάμπινγκ.
Η συνύπαρξη με το S-Ray μοιάζει πραγματικά με διακοπές, μιας και σου επιτρέπει να κινείσαι χωρίς βιασύνη και άγχος, χάρη στο χρόνο που γλιτώνεις καθημερινά. Οι μικρές του διαστάσεις του επιτρέπουν να κινείται με μεγάλη ευελιξία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και η ταχύτητά του σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας είναι όση χρειάζεται, μιας και δεν ξεπερνά τα 105 χλμ./ώρα. Παρά τους σχετικά μικρούς τροχούς του (13 ίντσες διάμετρος μπρος-πίσω), δεν τίθεται θέμα σταθερότητας, παρά μόνο επιπλέον ευελιξίας.
Στην πυκνή κίνηση, λοιπόν, αναλαμβάνουν οι μικρές διαστάσεις, το χαμηλό βάρος και το ικανοποιητικότατο κόψιμο του τιμονιού. Το S-Ray θα κινηθεί σαν βολίδα ανάμεσα από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και οι επιτόπιοι ελιγμοί θα πραγματοποιηθούν με μεγάλη ευκολία, ακόμη και από μικρόσωμους αναβάτες. Όταν ο δρόμος μπροστά του ανοίξει, από την άλλη, το S-Ray θα ανεβάσει πρόθυμα χιλιόμετρα, το όριο όμως, θα έρθει μετά τα 80 περίπου χλμ./ώρα, όταν το scooter θα ζητήσει υπομονή από τον αναβάτη, μέχρι να φτάσει στην τελική του.
Σε εκείνο το σημείο, επίσης, θα χαλάσει και η σταθερή εικόνα του S-Ray, καθώς κοντά στην τελική του θα κάνουν την εμφάνισή τους κάποιες ταλαντώσεις στο τιμόνι.
Όσον αφορά, τέλος, στις sport δυνατότητες του S-Ray, δυνατότητες που θα δικαιολογούσαν τη sport αισθητική του, αυτές είναι περιορισμένες. Η πίεση θα φέρει παράπονα από τα πίσω αμορτισέρ και το πλαίσιο (το κατώφλι αδυναμίας του πιρουνιού σε αυτή την περίπτωση έρχεται αργότερα), ενώ τα μέτρια ελαστικά θα γλιστρήσουν εύκολα στους ελληνικούς δρόμους.
Με λίγα λόγια, το S-Ray δε θα κινηθεί σε sport ρυθμούς.

 
 Οι καταλληλότερες διακοπές
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Αισθητική
Κινητήρας
Φρένα
Αναρτήσεις
Χώροι / Άνεση
Οδηγώντας
Συμπέρασμα
Τιμή- Τεχνικά χαρακτηριστικά- Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα- Εξοπλισμός- Βαθμολογία