LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

MV Agusta: Σταμάτησε η παραγωγή στο Varese – Στον «αέρα» η συμφωνία με CFMOTO

Διαβάστηκε από 1.092 αναγνώστες (11/09/2026)
MV Agusta: Σταμάτησε η παραγωγή στο Varese – Στον «αέρα» η συμφωνία με CFMOTO

Οι πληροφορίες θέλουν την παραγωγή μοτοσυκλετών να έχει σταματήσει στο Varese.
Η CFMOTO φέρεται να είχε συμφωνήσει για την απόκτηση του 49% της MV Agusta.
Μόλις 1.238 μοτοσυκλέτες φέρεται να έχει πουλήσει μέσα στο 2026.
Η κατάρρευση του deal αλλάζει και τα σενάρια για κοινή παρουσία στο MotoGP.

mototriti Team

Οι πληροφορίες θέλουν την παραγωγή μοτοσυκλετών να έχει σταματήσει στο Varese

Νέα σύννεφα φαίνεται πως συγκεντρώνονται πάνω από την MV Agusta, καθώς δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν ότι η ιστορική ιταλική εταιρεία έχει διακόψει προσωρινά την παραγωγή μοτοσυκλετών στο εργοστάσιό της στο Varese. Σύμφωνα με το GPone, πίσω από την εξέλιξη βρίσκεται η οικονομική κατάσταση της εταιρείας και η αβεβαιότητα γύρω από μια σημαντική επένδυση που αναμενόταν από την CFMOTO.
Προς το παρόν πρόκειται για δημοσιεύματα και όχι για επίσημη ανακοίνωση της MV Agusta, επομένως τόσο η παύση της παραγωγής όσο και οι λεπτομέρειες γύρω από την οικονομική της κατάσταση χρειάζονται αυτή τη σημαντική διευκρίνιση.

Πατήσαμε τα 30 και γιορτάζουμε! – Σας κάνουμε δώρο ένα Honda NX500 E-Clutch
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!

Η CFMOTO φέρεται να είχε συμφωνήσει για την απόκτηση του 49% της MV Agusta

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, MV Agusta και CFMOTO είχαν υπογράψει Memorandum of Understanding τον Ιούνιο του 2026, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόκτηση ποσοστού 49% της ιταλικής εταιρείας από τον κινεζικό όμιλο.
Η συμφωνία φέρεται να συνοδευόταν από ένα πολυεκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο θα έδινε στην MV Agusta την απαραίτητη οικονομική ανάσα για την επόμενη φάση της. Ωστόσο, το συγκεκριμένο deal φαίνεται ότι πλέον βρίσκεται στον αέρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η CFMOTO απομακρύνθηκε από τις διαπραγματεύσεις, καθώς θεώρησε υπερβολικές τις οικονομικές απαιτήσεις της MV Agusta. Χωρίς την αναμενόμενη επένδυση, η εταιρεία φέρεται να αντιμετωπίζει πλέον σημαντικές οικονομικές δυσκολίες.
 

Μόλις 1.238 μοτοσυκλέτες φέρεται να έχει πουλήσει μέσα στο 2026

Η νέα εξέλιξη αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστούμε τους στόχους που είχε θέσει η MV Agusta μετά τον αποχωρισμό της από την KTM το 2025. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στόχο πωλήσεων 4.000 μοτοσυκλετών για το 2025, με τη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία να ανεβαίνει στις 10.000 μονάδες.
Τα νεότερα δημοσιεύματα, ωστόσο, αναφέρουν ότι μέσα στο 2026 έχουν πωληθεί μόλις 1.238 μοτοσυκλέτες, αριθμός που βρίσκεται αρκετά μακριά από τις προηγούμενες φιλοδοξίες της εταιρείας.
Μετά την επαναγορά των μετοχών που βρίσκονταν στα χέρια της KTM, ο Hubert Trunkenpolz ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της MV Agusta Motor, ενώ ο Luca Martin προήχθη από Co-CEO σε CEO. Η νέα διοίκηση είχε αναλάβει να οδηγήσει την εταιρεία στην επόμενη ημέρα ως ανεξάρτητο κατασκευαστή.

Τα δώρα δεν σταματάνε εδώ συνεχίζουμε με 2 μοτοσυκλέτες της ASUS:
Ένα ASUS CROSS X 125 & ένα ASUS ADV 125
Πατήστε εδώ για να μπείτε στην κλήρωση!

Η κατάρρευση του deal αλλάζει και τα σενάρια για κοινή παρουσία στο MotoGP

Η πιθανή συνεργασία των δύο εταιρειών δεν περιοριζόταν μόνο στην οικονομική συμμετοχή της CFMOTO. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις συζητήσεις υπήρχε ακόμη και το ενδεχόμενο ενός κοινού project στο MotoGP, κάτι που θα μπορούσε να επαναφέρει το όνομα MV Agusta στο κορυφαίο επίπεδο των αγώνων ταχύτητας.
Με τη συμφωνία να φέρεται πλέον ότι έχει καταρρεύσει, ένα τέτοιο κοινό εγχείρημα MV Agusta-CFMOTO δεν φαίνεται να βρίσκεται πλέον στο τραπέζι. Η CFMOTO εξακολουθεί να συνδέεται μέσω φημών με μια μελλοντική είσοδο στο MotoGP, αλλά πλέον χωρίς την ιταλική εταιρεία στο πλευρό της.
Το σημαντικότερο ερώτημα αυτή τη στιγμή, όμως, αφορά την ίδια τη MV Agusta και την επανεκκίνηση της παραγωγής στο Varese. Εφόσον επιβεβαιωθούν πλήρως οι πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται μπροστά σε ακόμη μία κρίσιμη καμπή, μόλις έναν χρόνο μετά την ανάκτηση της ανεξαρτησίας της από την KTM.
 

Έρευνα & επιμέλεια άρθρου: Παναγιώτης Σιώπης | Δημήτρης Δουγέκος | Δημήτρης Ρενιέρης | Πάτροκλος Γκούσης