Ιταλία: Νέοι νόμοι για τα πατίνια μετά από τον 4πλασιασμό των ατυχημάτων

Ιταλία: Νέοι νόμοι για τα πατίνια μετά από τον 4πλασιασμό των ατυχημάτων

Ιταλία: Νέοι νόμοι για τα ηλεκτρικά πατίνια

Πολύ κακές στατιστικές, για την χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, προκύπτουν από την γειτονική μας Ιταλία…

Αύξηση 272,5% στα ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια μέσα σε ένα χρόνο

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μέσα της χώρας, στην Ιταλία σημειώθηκε μια εκρηκτική αύξηση στα ατυχήματα με ηλεκτρικά πατίνια, η οποία ανέρχεται στο τρομερό +272,5%, σε σχέση με το 2020 και το 2021. Μιλάμε πρακτικά σχεδόν για τετραπλασιασμό των συμβάντων και οπωσδήποτε, αυτό είναι ένα γεγονός που δεν γίνεται να μην θορυβήσει τις ανάλογες αρχές, στην Ιταλία.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σημαντικές νέες απαιτήσεις από τα ηλεκτρικά scooter

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι νέοι κανονισμοί, που θα διέπουν την κατηγορία από 30 Σεπτεμβρίου, τα ηλεκτρικά scooter θα  πρέπει να έχουν πολλά περισσότερα πάνω τους. Συγκεκριμένα, μιλάμε πλέον για απαίτηση διπλού φρένου, φώτα και φλας, ενώ θα πρέπει να υπάρχουν και πίσω φως σε κόκκινο χρώμα, αλλά και ανακλαστήρες στα πλάγια και πίσω. Παράλληλα, θα πρέπει να υπάρχει και κόρνα, με δυνατότητα να ακουστεί σε απόσταση μέχρι 30 μέτρα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί και κάτι ακόμα, σημαντικό: Με τις νέες απαιτήσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν και όσα ηλεκτρικά scooters, είναι ήδη σε κυκλοφορία! Η προθεσμία για την προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις, λήγει την 1η Ιανουαρίου 2024.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »