H ομάδα της Kawasaki με τους Jonathan Rea (αριστερά) και Leon Haslam.

H ομάδα της Honda με τους Leon Camier (αριστερά) και Ryuichi Kiyonari.

WSBK: Οι ομάδες των Kawasaki-Honda

Αποκαλύφθηκαν επίσημα οι δύο ομάδες των Ιαπωνικών εργοστασίων που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του 2019 στα World Superbikes – Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Λίγο πριν την αυγή του πρωταθλήματος WSBK για το 2019, Kawasaki και Honda προχώρησαν στην επίσημη παρουσίαση των ομάδων τους, που θα μπουν στην μάχη για τον τίτλο. Νέος αναβάτης για την KRT, ολική «επανεκκίνηση» για την Honda που αναζητά καλύτερα αποτελέσματα. Ας τα δούμε αναλυτικά όμως.

KRT: Με Leon Haslam στην ομάδα

Η μεγάλη αλλαγή που έγινε στους «πράσινους» εν όψει 2019 ήταν η προσθήκη στο ρόστερ της ομάδας, του Leon Haslam, Βρετανού αναβάτη και πρωταθλητή στα Βρετανικά Superbikes. O Haslam αντικαθιστά τον Tom Sykes, με τον οποίο η ομάδα είχε ήδη ανακοινώσει την λήξη της συνεργασίας νωρίτερα (ο Sykes θα τρέχει στο πρτάθλημα με εργοστασιακή συμμετοχή από την BMW).

Ο Haslam δήλωσε για την προσχώρηση του στην ομάδα: «Είναι σαν όνειρο. Έχω 9 χρόνια εμπειρία από τα WSBK αλλά δεν είχα ποτέ ευκαιρία σαν αυτή, να συνεργαστώ με την ομάδα που κυριαρχεί τα τελευταία 4 χρόνια. Θέλω να πάρω τα μέγιστα από το πακέτο αυτό και αν το κάνω, νομίζω ότι θα παλεύω και με τον Jonathan. Δεν θα θέσω στόχους, παρά μόνο να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και να απολαύσω τους αγώνες.»



Moriwaki Althea Honda: Από την αρχή!

Εργοστασιακή συμμετοχή μετά από σχεδόν 20 χρόνια, θα κάνει η Honda στο πρωτάθλημα WSBK. H εταιρεία επιστρέφει με νέους χορηγούς και χρώματα στις μοτοσυκλέτες, γυρίζοντας σελίδα στην παρουσία τους στο πρωτάθλημα Superbike.

Αίσθηση προκαλεί η επιστροφή στην παγκόσμια δράση, του Ryuichi Kiyonari, του Ιάπωνα αναβάτη που είχε τρέξει τελευταία φορά στα WSBK, το 2009 –και μας έχει χαρίσει το πασίγνωστο πλέον βίντεο, με την οδήγηση του στο βρεγμένο Donington το 2008. Μαζί του θα τρέχει ο Βρετανός Leon Camier.

Για την επιστροφή της Big-H ως εργοστασιακής ομάδας στα WSB, μίλησε ο επικεφαλής της, Midori Moriwaki: «Σήμερα είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλους μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους έλαβαν μέρος στο project, για την απίστευτη προσπάθεια που κατέβαλαν για να συμβεί. Ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη αλλά συναρπαστική χρονιά για εμάς.»