Vespa Primavera 125: Κάνει 40 χιλιόμετρα με 1 λίτρο βενζίνης

Vespa Primavera 125: Κάνει 40 χιλιόμετρα με 1 λίτρο βενζίνης

Αν θέλεις να κινηθείς με στιλ και οικονομία η Vespa Primavera 125 είναι μονόδρομος.

Κατανάλωση μόλις 2,5 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα.

Η Primavera 125 ακολουθεί τη διαχρονική φιλοσοφία της Vespa με τις χαρακτηριστικές καμπύλες, οι οποίες συνδυάζονται με μοντέρνες πινελιές. Η εμφάνιση και η υψηλή ποιότητα κατασκευής είναι από μόνα τους δυο πολύ καλοί λόγοι για να την επιλέξεις, αλλά δεν μένει μόνο εκεί. Είναι εφοδιασμένη με έναν σύγχρονο, 3-βάλβιδο κινητήρα της σειράς i-get με τροφοδοσία από ηλεκτρονικό ψεκασμό, που αποδίδει 11 ίππους, ενώ καταναλώνει μόλις 2,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, για να κάνεις τις μετακινήσεις σου χωρίς το άγχος της ακριβής βενζίνης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Χωράει full face κράνος και συνδέεται με το κινητό σου

Η πρακτικότητα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην Primavera 125, η οποία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο κάτω από σέλα που χωράει με άνεση ένα full face κράνος, ενώ επιπλέον αντικείμενα μπορούν να μπουν  στο ντουλαπάκι της ποδιάς, το οποίο μάλιστα διαθέτει θύρα USB. Οι σύγχρονες λύσεις συνεχίζονται με την πληροφόρηση του αναβάτη να αναλαμβάνει μια έγχρωμη TFT οθόνη των 4,3 ιντσών η οποία δίνει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών τρόπων απεικόνισης και διαθέτει αισθητήρα φωτός, ώστε να ρυθμίζεται αυτόματα η φωτεινότητά της ανάλογα με τις συνθήκες. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο Vespa Multimedia Platform (VMP), το οποίο επιτρέπει στον αναβάτη να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την οθόνη και να επεξεργάζεται τις κλήσεις του και πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή. Το VMP δίνει τη δυνατότητα διαχείρισης, των κλήσεων και της μουσικής ή να ενεργοποιήσει τις φωνητικές εντολές από τα κουμπιά στο τιμόνι της Vespa.  

ABS και τροχοί 12 ιντσών για ευελιξία

Από ένα commuter αναζητάς ευκολία χειρισμών και ευελιξία. Το μικρό και σωστά κατανεμημένο βάρος σε συνδυασμό με τους τροχός των 12 ιντσών επιτρέπουν στην Primavera 125 να ελίσσεται με άνεση ανάμεσα στην κίνηση, χωρίς κόπο. Το scooter έχει παραδοσιακά ατσάλινο σώμα με ενισχύσεις στα σημεία που δέχονται τη μεγαλύτερη καταπόνηση. Στο εμπρός μέρος έχουμε την κλασική διάταξη ανάρτησης με τον μονό υστερούντα βραχίονα στην αριστερή πλευρά, αφήνοντας από την άλλη σε κοινή θέα την όμορφη ζάντα. Στο πίσω μέρος έχουμε μονό αμορτισέρ που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης της προφόρτισης του ελατηρίου σε 4 θέσεις. Στον τομέα των φρένων έχουμε δίσκο 200 χιλιοστών εμπρός με μεταλλικά σωληνάκια, ενώ πίσω υπάρχει ταμπούρο 140 χιλιοστών. Το ABS ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό και επεμβαίνει μόνο στον εμπρός τροχό.

Η τιμές έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

  • Primavera 125: 4.490 ευρώ
  • Primavera 125 S: 4.990 ευρώ
  • Primavera 125 Touring: 4.790 ευρώ
  • Primavera 125 Red: 4.690 ευρώ

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »