• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τι είναι το σωστό μπουφάν;

 

Δες τώρα πως θα επιλέξεις το κατάλληλο δίνοντας προσοχή στα υλικά κατασκευής, τα προστατευτικά, την εφαρμογή και φυσικά την τιμή.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Ο εξοπλισμός του αναβάτη πρέπει να είναι πλήρης και αποτελεσματικός. Το μπουφάν είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και μάλιστα από τα πιο σημαντικά, αφού προστατεύει το θώρακα, την πλάτη τους αγκώνες και τους ώμους του αναβάτη. Δεν θα πρέπει να λείπει από κανέναν ανεξάρτητα από τη διάρκεια της μετακίνησης. 

Το μπουφάν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά και να διαθέτει προστατευτικά 

Τα μπουφάν που είναι κατάλληλα για μοτοσυκλέτα, είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως δέρμα ή cordura, τα οποία προσφέρουν μεγάλη αντοχή στην τριβή. Επίσης, διαθέτουν εγκεκριμένα προστατευτικά τουλάχιστον σε ώμους και αγκώνες, αφού τα σημεία αυτά δέχονται μεγάλη καταπόνηση σε περίπτωση πτώσεις. Για πιο ολοκληρωμένη προστασία, ορισμένα μπουφάν διαθέτουν προστατευτικό πλάτης ή θήκης για τέτοιο.

Το μπουφάν πρέπει να εφαρμόζει καλά πάνω σου και να μην ανεμίζει στις υψηλές ταχύτητες

Η σωστή εφαρμογή του μπουφάν, είναι σημαντική, ώστε ο αναβάτης να νιώθει άνετα όταν το φορά και να είναι προστατευμένος. Αν για παράδειγμα το μπουφάν είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, θα ανεμίζει έντονα στις υψηλές ταχύτητες και τα προστατευτικά δεν θα εφαρμόζουν σωστά στα σημεία τα οποία προορίζονται να προστατεύσουν. Έτσι, ο αναβάτης δεν θα αισθάνεται άνετα και θα αποσπάται η προσοχή του κατά την οδήγηση. Πάντως, τα περισσότερα μπουφάν διαθέτουν ιμάντες από τους οποίους μπορούν να γίνουν μικρές ρυθμίσεις για τέλεια εφαρμογή. 

Αφιέρωσε χρόνο και δοκίμασε διαφορετικά μπουφάν και μεγέθη

Πριν αγοράσεις μπουφάν, αφιέρωσε χρόνο και δοκίμασε διαφορετικά μοντέλα σε διάφορα μεγέθη για να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον σωματότυπό σου, αφού τα μεγέθη μπορεί να αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία. Έχε κατά νου τη χρήση για την οποία προορίζεται το μπουφάν και τη θέση οδήγησης της μοτοσυκλέτας σου. Ένα πιο κοντό μπουφάν θα είναι πιο άνετο, αν είναι σκυφτή η θέση οδήγησης, ενώ σε ένα ταξίδι με on – off μοτοσυκλέτα με όρια θέση οδήγησης, ένα πιο μακρύ μπουφάν θα προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τα στοιχεία της φύσης.
   
Ανάλογα με την εποχή μπορεί να βρεις προσφορές και να εξοικονομήσεις χρήματα

Κάνε καλή έρευνα αγοράς, αφού ανάλογα με την εποχή, μπορεί να πετύχεις σημαντικές προσφορές κι εκπτώσεις. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα καταστήματα να μειώνουν τις τιμές των καλοκαιρινών μπουφάν το χειμώνα και το αντίστροφο, για να ξεσκαρτάρουν το στοκ που έχει μείνει, πριν την άφιξη των νέων προϊόντων. Οι δελεαστικές τιμές, μπορεί να σε παρασύρουν και να αγοράσεις κάποιο μπουφάν που δε χρειάζεσαι οπωσδήποτε, οπότε, να είσαι συγκρατημένος.