• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Είναι κατασκευασμένα από NUCO, υλικό 30% ελαφρύτερο από το γνήσιο δέρμα.

Το προκαμπυλωμένο σχήμα τους συμβάλει στην άνεση κατά την πολύωρη οδήγηση μέσα στην πόλη.

Τα gel επιθέματα στην παλάμη προσφέρουν έξτρα προστασία, άνεση και καλύτερη πρόσφυση στο σημείο επαφής με τα γκρίπ.

Σε όλο τον καρπό υπάρχει neoprene για εύκολο βάλε – βγάλε και το κλέισιμό του γίνεται με velcro.

Διαθέτουν σκληρό προστατευτικό στο πάνω μέρος.

Test γάντια: Orina Glen

 

Δες τώρα πώς η κορυφαία άνεση, η υψηλή ποιότητα και η πρακτικότητα που προσφέρουν τα Glen της Orina, θα σε ωφελήσουν στις καθημερινές μετακινήσεις σου.

MotoCert: Έτσι θα την ελέγξεις πριν την αγοράσεις

Τιμή: 41,66 ευρώ

Η Orina είναι μια Γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει αποκλειστικά γάντια για μοτοσυκλέτες και άλλα σπορ. Δεν είχαμε στο παρελθόν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιο γάντι της Orina και θέλαμε να δούμε στην πράξη πως μεταφράζεται όλη αυτή η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση. Η πρώτη μας επαφή με τη συγκεκριμένη εταιρεία θα γινόταν με τα Glen που δεν απευθύνονται μόνο σε μοτοσυκλετιστές, αλλά μπορούν να καλύψουν τις απαιτήσεις και όσων ασχολούνται με άλλες δραστηριότητες όπως ποδηλασία ή εκτός δρόμου οδήγηση με ATV. Τα συγκεκριμένα γάντια είναι από τα best seller της Orina στη χώρα μας και τα παραλάβαμε από τη Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ, η οποία εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα τα προϊόντα της.

Ποιότητα – Ανεση – Πρακτικότητα

Τα Glen είναι κατασκευασμένα από NUCO. Το συγκεκριμένο πρωτοποριακό ύφασμα είναι ενσωματωμένο σε ένα πολύ λεπτό σφουγγαράκι μικροινών και τόσο στην εμφάνιση όσο και στην αίσθηση θυμίζει πολύ το suede και το δέρμα Nubuk, αλλά είναι 30% ελαφρύτερο από το γνήσιο δέρμα. Πρόκειται για ένα υλικό αντιβακτηριδιακό που απωθεί τη βρομιά και το νερό, ενώ επιτρέπει ταυτόχρονα τη διαπνοή του δέρματος. Το NUCO είναι λεπτό ύφασμα και έχουμε ένα πολύ εύκαμπτο γάντι που δεν εμποδίζει καθόλου την κίνηση των δακτύλων προσφέροντας άνεση εφάμιλλη ενός καλοκαιρινού, ενώ σε αυτό συμβάλει και το προκαμπυλωμένο σχήμα τους. Ακόμα και όταν χρειάστηκε να οδηγήσουμε για πολύ ώρα μέσα στην πόλη με συνεχόμενο σταμάτα – ξεκίνα και αλλαγές ταχυτήτων, δεν μας κούρασε στη χρήση του συμπλέκτη.

Στις άκρες των δακτύλων υπάρχει ειδικό υλικό που επιτρέπει τη χρήση οθονών αφής. Ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μιλάμε για ένα γάντι που προορίζεται για αστική χρήση. Ποιοτικά ακολουθεί τα πρότυπα της Γερμανικής καταγωγής του αφού είναι όμορφο και καλοραμμένο, ενώ όλες οι ραφές των gel προστατευτικών είναι διπλές. Σε όλο τον καρπό υπάρχει neoprene για εύκολο βάλε – βγάλε και το κλέισιμό του γίνεται με velcro.

Θερμομόνωση- αδιαβροχοποίηση

Έχουμε να κάνουμε με ένα γάντι που είναι ιδανικό για χρήση τους ανοιξιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, ενώ μπορεί να φορεθεί και χειμώνα αν το κρύο δεν είναι τσουχτερό και οι συνθήκες το επιτρέπουν. Ενσωματώνει την τεχνολογία AquaShell Wind Blocker, η οποία σταματά αποτελεσματικά τον κρύο αέρα και δεν επιτρέπει στις σταγόνες τις βροχής να περάσουν, ενώ αφήνει τον ιδρώτα να εξατμιστεί. Στην πράξη διαπιστώσαμε ότι πράγματι προσφέρει προστασία σε περίπτωση σύντομης βροχόπτωσης, αλλά σε συνεχόμενη επαφή με το νερό, αυτό περνάει άμεσα στο εσωτερικό.

Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για χειμερινό γάντι αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε τις επιδόσεις του απέναντι σε τεχνητές συνθήκες ψύχους και τα κατάφερε αξιοπρεπέστατα, αφού για να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό κατά 20 βαθμούς χρειάστηκαν σχεδόν 6 λεπτά. Καθώς η Orina τα προορίζει για διάφορες δραστηριότητες, αποφασίσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε και σε ποδηλασία βουνού. Σε αυτή την περίπτωση αποδείχτηκαν πιο ζεστά ακόμα και από παρόμοιας τιμής χειμερινά, αμιγώς ποδηλατικά γάντια, ενώ προσφέρουν πολύ ανώτερη προστασία σε περίπτωση πτώσης, χωρίς να θυσιάζεται η ελευθερία κινήσεων και η άνεση.

Προστασία

Τα Glen διαθέτουν σκληρό προστατευτικό στο πάνω μέρος, ενώ στην παλάμη υπάρχουν τέσσερα μεγάλα gel επιθέματα που έχουν τριπλό ρόλο. Προσφέρουν έξτρα προστασία, άνεση και καλύτερη πρόσφυση στο σημείο επαφής με τα γκριπ. Επίσης όλα τα λογότυπα είναι από το ανακλαστικό υλικό Interlite Safety που κάνει πιο ορατό τον αναβάτη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού αντανακλώντας το φως πίσω στην πηγή του.

Η άποψή μας

Η Orina γνωρίζει πολύ καλά τις ανάγκες ενός αναβάτη που κινείται μέσα στην πόλη. Τα Glen προσφέρουν κορυφαία ένεση και εργονομία κρατώντας τα χέρια σου προστατευμένα και ξεκούραστα για πολύ ώρα. Είναι υψηλής ποιότητας και θα σε συνοδεύουν είτε οδηγείς μοτοσυκλέτα, scooter ή ATV, ενώ μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σε άλλες δραστηριότητες όπως ποδηλασία ή enduro. Αξίζουν κάθε ευρώ και η απόσβεση των χρημάτων σου γίνεται γρήγορα εξαιτίας του ευρέως φάσματος χρήσης.


Θα τα βρείτε διαθέσιμα σε όλο το δίκτυο συνεργατών της Motoway Γ. Καμπράνης ΑΕ.

www.motoway.gr