net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με τόση πληροφορία μέσα στο κράνος του PES2, βλέπει άραγε πού πάει;

Τα πρωτότυπα Yamaha PED2 και PES2 σε δράση

Δύο νέα βίντεο της Yamaha μας δείχνουν τα ισάριθμα πρωτότυπα PED2 και PES2 από το πρόσφατο Σαλόνι του Τόκυο σε λειτουργία και στρέφουν την προσοχή μας στις τεχνολογικές τους καινοτομίες.

 
Η παρουσία της Yamaha στο πρόσφατο 44ο Tokyo Motor Show μόνο μικρή δεν ήταν, καθώς στο περίπτερό της φιλοξένησε μια πληθώρα πρωτοτύπων μοντέλων που στην πλειοψηφία τους είναι πλήρως λειτουργικά και όχι απλώς δήθεν εκθέματα για να προσελκύσουν απλά το ενδιαφέρον.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζουμε σήμερα τα ηλεκτρικά PES2 και PED2, με το πρώτο να είναι το Street μοντέλο και το δεύτερο το χωματερό (Dirt) - εξ ου και τα σχετικά γράμματα που διαχωρίζουν τα ονόματά τους.

Για καθένα από αυτά τα πρωτότυπα η Yamaha παρουσίασε και από ένα βίντεο, στο οποίο φαίνονται πώς είναι σε λειτουργία, αλλά και τονίζονται κάποια τεχνικά τους σημεία ενδιαφέροντος.

Από τα δύο σαφώς αυτό που ξεχωρίζει είναι το μοντέλο δρόμου, PES2, το οποίο ενσωματώνει ένα σύστημα head-up display, δηλαδή ένα κύκλωμα προβολής μέσα στο κράνος του αναβάτη. Τι προβάλλει; Ζωντανή εικόνα όπως αυτή λαμβάνεται από μια σειρά καμερών που έχουν ενσωματωθεί πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έτσι ο αναβάτης μπορεί να βλέπει κάμποσες πληροφορίες μέσα στη ζελατίνα του κράνους του, οι οποίες ενδεχομένως να αφορούν όχι μόνο αμιγώς την εικόνα που έτσι κι αλλιώς θα έβλεπαν τα μάτια του, αλλά ακόμη και πληροφορίες από το Διαδίκτυο που να έχουν άμεση συνάφεια με την ασφάλεια ή την βέλτιστη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει.

Δείτε το PES2 στο κεντρικό βίντεο, ενώ παρακάτω ακολουθεί το ανάλογο βίντεο με το απλούστερο PED2.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ