net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Piaggio MP3 500 LT (ABS/ASR): Ο νέος Βασιλιάς

Το νέο Piaggio Mp3 500 είναι το πρώτο τρίτροχο όχημα στον κόσμο που διαθέτει σύστημα φρεναρίσματος ABS με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ASR (Acceleration Slip Regulation) – το οποίο μοιράζεται με το μικρότερο αδελφάκι του 300). Μας έρχεται μόνο σε έκδοση LT (οδήγηση με δίπλωμα αυτοκινήτου), εξοπλισμένο με νέους μεγαλύτερους τροχούς 13 ιντσών (από 12), ενώ έχει ανανεωθεί ριζικά και σε ό,τι αφορά την αισθητική: οι νέες ζάντες, τα LED φωτιστικά σώματα και ο υπερ-πλήρης πίνακας οργάνων, είναι μόνο μερικές από τις ανανεωμένες λεπτομέρειες. 

Ο νέος κινητήρας 500 κ.εκ. έχει δεχθεί εις βάθος βελτιώσεις στο χρονισμό, την εισαγωγή, την εξάτμιση και την αυτόματη μετάδοση, με αποτέλεσμα την βελτίωση της ισχύος (το Piaggio Mp3 500 είναι το ισχυρότερο τρίτροχο σκούτερ στην κατηγορία του) και της γενναιόδωρης ροπής, μειώνοντας το θόρυβο και την κατανάλωση καυσίμου. Χάρη στη χρήση του ηλεκτρονικού γκαζιού Ride-by-wire, επιτυγχάνεται εξαιρετικά ομαλή επιτάχυνση, ενώ η προσθήκη της χαρτογράφησης ECO στον κινητήρα, η οποία μπορεί να επιλεχθεί πολύ εύκολα από τον αναβάτη, εξασφαλίζει ακόμη χαμηλότερη κατανάλωση.

 

Μία ακόμα κορυφαία αποκλειστικότητα της Piaggio είναι η Piaggio Multimedia Platform (PMP): ένα καινοτομικό σύστημα που επιτρέπει τη σύνδεση smartphone μέσω Bluetooth, και το μετατρέπει σε ένα εξεζητημένο, πολυχρηστικό on-board computer, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με την ταχύτητα του οχήματος, την ισχύ του κινητήρα και τη ροπή, την επιτάχυνση, τη στιγμιαία και μέση κατανάλωση καυσίμου, τη μέση ταχύτητα, την τάση της μπαταρίας και πολλά άλλα. Συνδέοντας το smartphone στο Multimedia Platform της Piaggio, ο αναβάτης μπορεί επίσης να δει χάρτες και διαδρομές, να εντοπίσει σημεία ενδιαφέροντος, όπως πρατήρια βενζίνης και σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης αλλά και να παρακολουθεί την κατάσταση των ελαστικών.

Το νέο Piaggio Mp3 500 είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις Sport LT και Business LT, με διαφορές κυρίως εμφανισιακές, ενώ οι κορυφαίες του εκδόσεις συνοδεύονται από το πακέτο ABS-ASR.

Κινητήρας: 4T, 1K, Υ/Ψ, 4Β

Κυβισμός (κ.εκ.): 493

Ισχύς (ισχύς/σ.α.λ.): 39,6/7.250

Ροπή (kg.m/σ.α.λ.): 4,6/5.000

Βάρος (κιλά): 266

Τιμή (ευρώ): 8.550 (Sport) / 8.420 (Business) / 9.300 (Sport ABS-ASR) / 9.200 (Business ABS-ASR)

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ