net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Peugeot Metropolis 400i

Peugeot Metropolis 400i: Γάλλος Αστός

Το μοτέρ του Metropolis  αποτελεί γέννημα-θρέμμα της Peugeot και είναι το πρώτο μεγάλο μοτέρ των Γάλλων. Ο μονοκύλινδρος 400άρης LFE (Low Friction Efficiency-Χαμηλών Τριβών) με την 4βάλβιδη κεφαλή είναι από τους ισχυρότερους στην κατηγορία του με 37,2 ονομαστικούς ίππους και κινεί με χαρακτηριστική άνεση το Metropolis παρά τα 256 στεγνά κιλά του τελευταίου επιτυγχάνοντας μέση κατανάλωση που στη δοκιμή μας δεν ξεπέρασε τα 4,7 λίτρα/100 χλμ. για αυτονομία εύκολα άνω των 200 χλμ.

Το νέο μπροστινό του σύστημα αποτελείται από δύο ζεύγη ψαλιδιών που σχηματίζουν ένα μεγάλο αρθρωτό παραλληλόγραμο και ονομάζεται TTW (Tilting Twin wheels). Για τον έλεγχο των τροχών οι Γάλλοι επέλεξαν ένα οριζόντια τοποθετημένο αμορτισέρ που εδράζεται στις άκρες των πάνω ψαλιδιών.

Κινούμενος στους δρόμους της πόλης το Metropolis θυμίζει μαγικό χαλί με τους εμπρός τροχούς να απορροφούν τις ανωμαλίες με χαρακτηριστική άνεση. Σε πιο μεγάλες κοφτές λακούβες φανερώνουν τη σκληρότητά τους. Το Metropolis είναι ήπιων τόνων και προτρέπει τον αναβάτη του να κινηθεί με ανάλογους ρυθμούς.

Μεγαλύτερη προσπάθεια θέλει για να στρίψει με ακρίβεια σε δρόμο με στροφές αφού έχει μια ελαφριά τάση να ανασηκώνεται. Αν χρησιμοποιήσετε τα φρένα υπό κλίση αυτή η τάση γίνεται εντονότερη, ενώ δίχως αυτά στρίβει σαν τρένο ακόμη και όταν η πρόσφυση βρίσκεται στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των ελληνικών δρόμων.

Το Metropolis αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για εκείνους που κάνουν το βήμα από τους τέσσερις στους τρεις τροχούς και αργότερα ίσως και στους δύο. Το μοντέλο της Peugeot βέβαια θα σας καλομάθει την επιπλέον ασφάλεια που προσφέρουν οι τρεις τροχοί του. Μαζί με τις υπόλοιπες “αυτοκινητάδικες” ανέσεις και τα gadgets που προσφέρει δεν αποκλείεται να σας κρατήσει για πάντα τρίτροχους!

Κινητήρας: 4T, 1K, Υ/Ψ, 4Β

Κυβισμός (κ.εκ.): 399

Ισχύς (ισχύς/σ.α.λ.): 37,2/7.250

Ροπή (kg.m/σ.α.λ.): 3,89/5.500

Βάρος (κιλά): 256

Τιμή (ευρώ): 8.499

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ