net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha Tricity 125

Quadro S

Peugeot Metropolis 400i

Piaggio Mp3 Business 500

Piaggio Mp3 300

Gilera Fuoco 500

Piaggio MP3 Yourban 300

Τα επτά τρίκυκλα που πρέπει να γνωρίζετε

Πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένας τροχός; Μεγάλη, αν μιλάμε για την προσθήκη ενός δεύτερου μπροστινού τροχού σε ένα scooter. Ιδού τα επτά 3κυκλα scooter της ελληνικής αγοράς που πρέπει να γνωρίζετε.

 

Με τη σοφία του χρόνου στη διάθεσή μας μπορούμε πλέον να αναγνωρίσουμε την παρουσίαση του MP3 από την Piaggio το 2006 ως ένα ιστορικό γεγονός σε όλο του το μεγαλείο. Το πρώτο τρίκυκλο scooter μαζικής παραγωγής από την Ιταλική εταιρεία έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό το αίσθημα ασφάλειας που προσφέρουν οι δύο μπροστινοί τροχοί, χρησιμοποιώντας μια διάταξη αρθρωτού παραλληλογράμμου που επιτρέπει στο MP3 να πλαγιάζει στις στροφές.

Η σχολή αυτή γέννησε νέα μοντέλα και εμπλούτισε με φρέσκιες τεχνολογίες τις αρθρώσεις του μπροστινού, όλα όμως μοιράζονται έναν κοινό παρονομαστή: Πλαγιάζουν στη στροφή. Αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι επιτρέπει στον μοτοσυκλετιστή να αισθάνεται οικεία στη σέλα του scooter του, ενώ το γεγονός πως μπορούν να επιτύχουν μεγάλες γωνίες κλίσης με σχετική ασφάλεια σημαίνει πως αμβλύνουν σημαντικά τον παράγοντα "διασκέδαση" δίχως να απαιτούν απαραιτήτως προχωρημένες γνώσεις ή ρίσκα από τον αναβάτη τους.

Σήμερα η κατηγορία αυτή έχει αποκτήσει την αναμενόμενη πολυμορφία της, καθώς στο παιχνίδι έχουν μπει κι άλλοι κατασκευαστές εκτός της Piaggio. Μια σημαντικότατη εξέλιξη στάθηκε η δημιουργία των LT μοντέλων, τα οποία εκμεταλλεύονται μια διάταξη της νομοθεσίας που λέει πως από μια τιμή μετατροχίου (η απόσταση ανάμεσα στα κέντρα των δύο μπροστινών τροχών) και πάνω το όχημα θεωρείται αυτοκίνητο και όχι μοτοσικλέτα, υπό την προϋπόθεση να διαθέτει πετάλι φρένου στο πόδι. Το σημαντικό προσόν για τα τρίκυκλα που αποκτούν το διακριτικό LT είναι το ότι πλέον αρκεί το δίπλωμα αυτοκινήτου για να οδηγήσεις νόμιμα, προσελκύοντας έτσι κοινό από τον ανάλογο χώρο δίχως ένα από τα βασικότερα αποτρεπτικά προβλήματα: Την έκδοση διπλώματος μοτοσικλέτας.

Παράλληλα, όλα τα τρίτροχα της παρουσίασης αυτής δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα στην κίνηση ανάμεσα στα αυτοκίνητα, χωρώντας εκεί που θα μπει ένα φαρδύ mega scooter ή μια ανάλογα μεγάλη μοτοσικλέτα.

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ