Τα 6 top gadget που κάθε αναβάτης πρέπει να διαθέτει

Τα 6 top gadget που κάθε αναβάτης πρέπει να διαθέτει

Τα πιο χρήσιμα αξεσουάρ που πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει ο αναβάτης μαζί του και θα τον βοηθήσουν να ξελασπώσει, αν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση.

Σε αντίθεση με τα scooter, οι περισσότερες μοτοσυκλέτες έχουν πολύ μικρή αποθηκευτική ικανότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που κατασκευάστηκαν οι πλαϊνές βαλίτσες, τα tank bag και τα σακίδια πλάτης. Οι μεγάλες βαλίτσες μπορεί να αυξάνουν το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, όμως έχουν το μειονέκτημα ότι δεν μπορούν να αφαιρεθούν και να μεταφερθούν εύκολα. Από την άλλη, ένα tank bag ή ένα σακίδιο πλάτης, τα παίρνετε μαζί σας πανεύκολα και μπορείτε να μεταφέρετε τα πιο απαραίτητα πράγματα, που μπορεί να χρειαστείτε σε μια βόλτα. Παρακάτω είναι μια λίστα από τα 6 πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να βρίσκονται στο tank bag ή στο σακίδιό σας. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Powerbank
Τα σύγχρονα smartphone έχουν πολλαπλές δυνατότητες και αν γίνεται ταυτόχρονη χρήση, τότε μειώνεται η διάρκεια της μπαταρίας. Φανταστείτε να έχετε συνδέσει το κινητό με την ενδοεπικοινωνία και ταυτόχρονα να έχετε ανοιχτό το GPS. Κανέναν δεν έβλαψε το παραπάνω, ως εκ τούτου ένα powerbank μπορεί να σώσει την κατάσταση και να αποκαταστήσει την διάρκεια της μπαταρίας. Για απαιτητικούς χρήστες, μπορείτε να έχετε μια βοηθητική πρίζα και να την συνδέσετε με το tank bag ή το σακίδιο. 

Κιτ επισκευής ελαστικών
Ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάθετε λάστιχο. Είναι μια περίπτωση που κανένας δεν μπορεί να την προβλέψει και συνήθως συμβαίνει τις πιο περίεργες στιγμές. Μπορείτε να διαχειριστείτε την κατάσταση αν έχετε μαζί σας ένα κιτ επισκευής. Δεν πιάνει πολύ χώρο, είναι εύκολο στη χρήση και θα σας βοηθήσει να συνεχίσετε την πορεία σας χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Περιέχει ειδικό κορδόνι για να σφραγίσετε την τρύπα και αμπούλα διοξειδίου του άνθρακα, για να φουσκώσετε το ελαστικό.

Αδιάβροχο εξοπλισμό
Πρόκειται για απαραίτητο αξεσουάρ ειδικά αν η μοτοσυκλέτα είναι το μοναδικό μεταφορικό μέσο που διαθέτετε. Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε αυτοκίνητο, μπορεί μια ξαφνική βροχή να σας πετύχει την ώρα που οδηγείτε τη μοτοσυκλέτα σας. Αν είστε βρεγμένοι μπορεί να κρυώνετε, κάτι που αφαιρεί την συγκέντρωση σας από το δρόμο.

Όργανο μέτρησης πίεσης ελαστικών
Αν και οι περισσότεροι το θεωρούν αυτονόητο, ελάχιστοι είναι εκείνοι που το έχουν μαζί τους.  Αυτός είναι ο λόγος που η πλειοψηφία των αναβατών οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του, έχοντας λάθος πίεση στα ελαστικά του. Έπειτα είναι και θέμα εμπιστοσύνης. Αν  το παλιό όργανο μέτρησης στο βενζινάδικό είχε λάθος ενδείξεις; Δεν θα ήταν καλύτερο να κάνετε μια διασταύρωση με το δικό σας εργαλείο;  Ένας καλός μετρητής πίεσης ελαστικών δεν πιάνει χώρο και είναι πολύ χρήσιμος όταν τον χρειαστείτε.

Διάφανη ζελατίνα για τη νυχτερινή οδήγηση
Η σκουρόχρωμη ζελατίνα είναι αρκετά χρήσιμη στην οδήγηση κατά τη διάρκεια της μέρας. Εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει στα μάτια του οδηγού.  Μια διάφανη ζελατίνα όμως πρέπει να είναι πάντα στις αποσκευές σας. Τυλίξτε την με ειδικό πανί για να μην γρατζουνιστεί. Αν τύχει να οδηγήσετε την νύχτα με σκούρα ζελατίνα, σε διαδρομή χωρίς επαρκή φωτισμό, σίγουρα την επόμενη φορά θα φροντίσετε να προνοήσετε ώστε μια δεύτερη διάφανη να είναι ανάμεσα στα πράγματα που έχετε μαζί σας. Σημειώστε ότι ένα καθαριστικό θα αφαιρέσει σκόνη, βρωμιές ή έντομα που πιθανόν έχουν κολλήσει στη ζελατίνα και μειώνουν το οπτικό σας πεδίο.

Πολυεργαλείο - Σουγιάς
Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία πίσω από την κατασκευή πολυλειτουργικών αξεσουάρ και ο λόγος είναι προφανής. Μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση όταν παραστεί ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψετε πολλά χρήματα ώστε να πάρετε αυτό που σας χρειάζεται. Καλό είναι να περιλαμβάνει μαχαίρι, πένσα, κοφτάκι και κατσαβίδι.