Τα 5 δώρα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις σε έναν μοτοσυκλετιστή

Έχεις φίλο ή φίλη που οδηγεί μοτοσυκλέτα και σκέφτεσαι να τους κάνεις δώρο για τις γιορτές; Δες ποιες επιλογές θα ήταν καλύτερα να αποφύγεις.

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και οι σκέψεις για τα δώρα ξεκινούν να κατακλύζουν το μυαλό αναβατών και μη. Σίγουρα το να κάνετε ένα δώρο σε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο είναι μια κίνηση με εξαιρετικές προθέσεις, όμως αν ο λήπτης είναι συνειδητοποιημένος αναβάτης, τότε ίσως πρέπει να προσέξετε τι θα επιλέξετε, αν δεν θέλετε να… χαλάσουν οι γιορτές και των δύο σας! Τι θα ήταν καλό να αποφύγετε;
 
1. Αξεσουάρ για την μοτοσυκλέτα, που δεν τα θέλει
Η μοτοσυκλέτα ενός αναβάτη είναι σε πολλές περιπτώσεις κάτι σαν προέκταση του σώματός του και ο ίδιος έχει συχνά, πολύ συγκεκριμένη εικόνα για το τι θέλει να φέρει επάνω της. Για αυτό, αν δεν γνωρίζετε καλά τι θα ήθελε ο φίλος σας να βάλει στη μοτοσυκλέτα ή τι βελτίωση ονειρεύεται, είναι ριψοκίνδυνο να του αγοράσετε κάτι που δεν θέλει… κινδυνεύοντας να το φάτε στο κεφάλι.
 
2. Φθηνιάρικα εργαλεία
Ένας αναβάτης που ασχολείται μόνος του με την συντήρηση της μοτοσυκλέτας του, είναι κατά πάσα πιθανότητα απαιτητικός στα εργαλεία που θέλει. Πολλές φορές, αυτό ανέρχεται και στην ποιότητα και τα καλά εργαλεία, δεν είναι φθηνά. Μην σκεφτείτε λοιπόν, να του δωρίσετε ένα εργαλείο ή μια κασετίνα «ευκαιρίας», καθώς κατά πάσα πιθανότητα το δώρο σας θα γνωρίσει την αχρησία ες αεί!

3. Εξοπλισμό χωρίς να γνωρίζετε τι παίρνετε
Ακόμη πιο προσωπικό θέμα, είναι η σωστή επιλογή εξοπλισμού, η οποία μάλιστα είναι και μια γενναία επιλογή για δώρο. Αν λοιπόν αποφασίσετε για οποιονδήποτε λόγο να μπείτε σε αυτό το έξοδο, καλύτερα να γνωρίζετε πολύ καλά τι εξοπλισμό επιθυμεί ο λήπτης σας, αλλά φυσικά και τα μεγέθη που φοράει.

4. Merch για τον λάθος αναβάτη
Αν ο φίλος ή η φίλη σας είναι οπαδός του Rossi και εσείς του αγοράσετε μπλουζίτσα… 93, να είστε έτοιμοι για φασαρίες! Κανένας φανατικός θαυμαστής ενός αθλητή δεν θα ήθελε να φέρει ρουχισμό και αξεσουάρ του μεγάλου του αντιπάλου! Μια βασική γνώση επιθυμιών είναι και εκεί, φυσικά, απαραίτητη. Αυτό βέβαια έχει αντίστοιχα εφαρμογή, και για το merch της λάθος μάρκας! 

5. «Πομπώδη» και «μαϊμού» μοτοσυκλετιστικά προϊόντα
Όχι, δεν εννοούμε ρουχισμό με αγωνιστικά χρώματα ή λογότυπα μάρκας, ή εντυπωσιακό εμφανισιακά εξοπλισμό. Εννοούμε επιλογές «δευτέρας» ή και… τρίτης κατηγορίας, μπλούζες με κακές στάμπες και υπερβολικά χρώματα, αξεσουάρ  πρόχειρης ποιότητας από «δωράδικα» της μάζας, αλλά και οτιδήποτε «μούφα»! Αν υπάρχει κάτι που τρελαίνει τους αναβάτες, είναι να τους κάνετε ένα δώρο το οποίο είναι κατάφωρα μαϊμουδιά: Όχι απλά πέφτετε στα μάτια του, ακόμη και το δώρο θα πιάσει «άπατο»!