Συνέντευξη Moto Ξουχέλλης: Τα πρόσωπα πίσω από την επιτυχία (+ video)

Βρεθήκαμε στις εγκαταστάσεις της Moto Ξουχέλλης και μιλήσαμε με τον Παναγιώτη και την Ιωάννα που έχουν πλέον τα ηνία της επιχείρησης. Δείτε τι μας είπαν για την εταιρεία τους, τον κλάδο και τα στοιχεία που συνθέτουν μια επιτυχημένη επιχείρηση.

KYMCO: Συναρπαστική απόδοση με XCITING VS 400

Για να ξεχωρίσεις στον απαιτητικό χώρο της μοτοσυκλέτας πρέπει να προσφέρεις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, να σέβεσαι τον πελάτη και την περιουσία του και να αγαπάς αυτό που κάνεις. Μια τέτοια εταιρεία είναι και η Moto Ξουχέλλης με τον Παναγιώτη και την Ιωάννα όχι μόνο να έχουν πλέον την επιχείρηση του πατέρα τους, Στράτου, αλλά να την έχουν εξελίξει και να την έχουν πάει ένα βήμα παρακάτω. Πλέον λειτουργεί ως κάθετη μονάδα Kymco, Kawasaki και Peugeot, ενώ διαθέτει είδη ένδυσης και προστασίας αναβάτη και αξεσουάρ μοτοσυκλέτας. Ο χώρος που έχουν δημιουργήσει είναι σύγχρονος και όλα είναι καθαρά και τακτοποιημένα, εντυπωσιάζοντας τον πελάτη που καταλαβαίνει αμέσως ότι έχει να κάνει με μια σοβαρή εταιρεία.

Ο Παναγιώτης και η Ιωάννα μας υποδέχθηκαν θερμά στις φιλόξενες εγκαταστάσεις της εταιρείας τους προκειμένου να τους γνωρίσουμε καλύτερα και να μάθουμε πώς έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αναβατών και να κάνουν το όνομα Moto Ξουχέλλης να ξεχωρίζει ανάμεσα στον ανταγωνισμό. Ας δούμε τι μας είπαν:

Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τον χώρο της μοτοσυκλέτας;

Η ενασχόλησή μας ξεκίνησε πριν γεννηθούμε, καθώς ο πατέρας μας άνοιξε το 1977 συνεργείο με μοτοσυκλέτες οπότε στην ουσία μεγαλώσαμε μέσα στον χώρο του δίτροχου.

 

Οπότε είστε η δεύτερη γενιά. Πώς καταφέρατε να εξελίξετε την επιχείρηση και να την πάτε ένα βήμα παραπέρα;

Είμαστε άνθρωποι που εξελισσόμαστε, δεν θέλουμε να μένουμε στάσιμοι και προσπαθούμε να ανεβαίνουμε όλο και πιο ψηλά. Φυσικά, η αγάπη για τους δυο τροχούς είναι σίγουρα αυτή που μας κάνει κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

 

Πόσο εύκολο είναι να είστε οικογένεια και να εργάζεστε στον ίδιο χώρο;

Σίγουρα όλες οι σχέσεις περνάνε τις φάσεις τους. Μετά από καιρό όταν αγαπάς αυτόν που είναι δίπλα σου, είτε είναι φίλος, είτε συνεργάτης, είτε οικογένεια, ναι είναι εύκολο. Πλέον έχουμε φτάσει σε επίπεδο που μιλάμε με τα μάτια και συνενοούμαστε άμεσα. Δεν χρειάζεται να μιλήσει κάποιος και ο άλλος έχει καταλάβει αμέσως τι πρέπει να κάνει.

 

Είστε ιδιαίτερα ενεργοί στα social media και βγάζετε πολύ θετική ενέργεια. Από που πηγάζει αυτή;

Σίγουρα όλες οι ημέρες δεν είναι ίδιες, όμως το ότι αγαπάμε αυτό που κάνουμε και έχουμε τέτοια χημεία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Η αλήθεια είναι ότι αν υπήρχε τρόπος να δείχνουμε με μια κάμερα πώς περνάμε την καθημερινότητά μας θα είχε πολύ γέλιο η όλη κατάσταση.

Η συνεργασία με την Kymco πότε ξεκίνησε και πώς προέκυψε;

Έχουμε 20 χρόνια περίπου συνεργασία με την Kymco και πλέον τη θεωρούμε μέλος της οικογένειας, ενώ και η Kymco το βγάζει αυτό προς εμάς. Ξεκινήσαμε το 2001 περίπου. Η Kymco έκανε τότε τα πρώτα της βήματα, αλλά εξελίχθηκε και μαζί της εξελιχθήκαμε κι εμείς και σίγουρα το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την Kymco δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και εξελίσσονται συνέχεια, κάθε μέρα, κάθε χρόνο.

 

Πόσο δύσκολο είναι να είσαι εξουσιοδοτημένος επισκευαστής και να έχεις να ανταγωνιστείς τα εξειδικευμένα συνεργεία;

Θα μιλήσουμε προσωπικά για το δικό μας κομμάτι. Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο, ο κάθε αντιπρόσωπος κάνει τη δουλειά του, εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και σίγουρα το αποτέλεσμα μας δικαιώνει.

 

Γιατί να έρθει κάποιος σε εσάς; Τι παραπάνω προσφέρετε και τι σας κάνει να ξεχωρίζετε;

Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και φερόμαστε όπως θέλουμε να μας φερθούν. Γνωρίζουμε καλά το δίτροχο και χωρίς να θέλουμε να φανεί εγωιστικό, το κάθε μηχανάκι που πιάνουμε στα χέρια μας, το φτιάχνουμε σαν να φτιάχναμε το δικό μας, οπότε όταν ο πελάτης έρθει να πάρει το όχημά του, το παραλαμβάνει σε άψογη κατάσταση, ενώ επίσης άψογος είναι και ο τρόπος που το παραλαμβάνει.

 

Πως σας επηρέασαν τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός;

Σίγουρα έχει επηρεάσει όλους του κλάδους και επηρέασε κι εμάς, καθώς το δίτροχο είναι ένα πολύ σημαντικό μεταφορικό μέσο για τον Έλληνα. Είμαστε πολύ περήφανοι που τα καταφέραμε και ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας υποστηρίζει. Σίγουρα τα πράγματα δεν έχουν επανέλθει ακόμα σε κανονικά επίπεδα, αλλά σίγουρα με ατομική προστασία, προσοχή και αίσθημα ευθύνης θα το αντιμετωπίσουμε.

Το μέλλον της μοτοσυκλέτας δείχνει να είναι ηλεκτρικό. Ο Έλληνας είναι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή ή είναι πολύ νωρίς ακόμα;

Το ηλεκτρικό δίκυκλο είναι σίγουρα το άμεσο μέλλον, απλά θεωρώ ότι ο Έλληνας μπορεί να ενδιαφέρεται για την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική μετακίνηση, αλλά θεωρώ ότι έχει μέσα του την καγκουριά. Θέλει βαβούρα και μετατροπή. Τα ηλεκτρικά όμως εξελίσσονται και θα τα δούμε στο μέλλον.

 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Να ανεβούμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Η αλήθεια είναι ότι επειδή την καθημερινότητα και το αύριο ποτέ δεν τα ξέρεις, θέλουμε να έχουμε τη σχέση που έχουμε σαν αδέλφια και σαν συνεργάτες και εφόσον είσαι σωστός στη δουλειά σου και αγαπάς αυτό που κάνεις, σίγουρα θα πας μπροστά. Το βασικό είναι να έχουμε υγεία.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη και την Ιωάννα για τη ζεστή φιλοξενία και τον πολύτιμο χρόνο που μας διέθεσαν.

 

moto ΞΟΥΧΕΛΛΗΣ
Θηβών 250, Περιστέρι, ΤΚ 12133
Τηλ.: 210 5739298
ΦΑΞ: 2105770020
email: xouhellis@hotmail.com
www.motoxouhellis.gr
Facebook Page


Διαβάστε ακόμα: