Ποιο κράνος σου ταιριάζει;

Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να μειώσεις το ρίσκο μιας λάθους επιλογής  και να αυξήσεις την πιθανότητα να αγοράσεις ένα προϊόν για τις ανάγκες σου; Δες αναλυτικά τις κατηγορίες και ποιες ιδιαιτερότητες παρουσιάσει η καθεμία από αυτές ξεχωριστά.

Η επιλογή του κατάλληλου κράνους δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. Υπάρχουν  πολλά διαφορετικά είδη στην αγορά, τόσα που μπορεί στο τέλος να μπερδευτείς και να καταλήξεις με αυτό που απλώς σου αρέσει,  επειδή έχει ωραίο σχέδιο ή είναι διακοσμημένο με τα αγαπημένα σου γραφικά. Αυτός όμως δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να διαλέξεις το σωστό για σένα.

Το κράνος αποτελεί το μοναδικό μέρος του εξοπλισμού ενός αναβάτη το οποίο, εξαιτίας της σπουδαιότητας του, έχει νομοθετηθεί ως υποχρεωτικό. Είναι επομένως φυσιολογικό ότι οι περισσότεροι μοτοσικλετιστές ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ που αφορά την ένδυση τους, στο κράνος που φορούν, αφού το κεφάλι είναι το πρώτο και σημαντικότερο σημείο που πρέπει να προστατεύσουν.

Στην πραγματικότητα δεν μπορείς να γνωρίζεις, αν το καλογυαλισμένο μοντέλο που κοιτάζεις στο ράφι ενός καταστήματος είναι το κατάλληλο για σένα, δεδομένου ότι θα το χρησιμοποιήσεις σε συνθήκες κρύου βροχής και αέρα. Μόνο όταν βγεις στο δρόμο θα μάθεις αν έχεις πράξει σωστά, όμως τότε είναι ήδη αργά, αφού θα έχεις αγοράσει κάτι που δεν σε καλύπτει.

Η απάντηση στο πόσα πρέπει να ξοδέψεις είναι απλή. Το κεφάλι είναι το σημαντικότερο τμήμα του σώματος και πρέπει να διαφυλάσσεται χωρίς την παραμικρή παραχώρηση.  Σύμφωνα με τις οικονομικές σου δυνατότητες, αγοράζεις το καλύτερο ποιοτικά κράνος που μπορείς. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό αγοράσεις κάτι που ανταποκρίνεται στον τρόπο, το μέρος αλλά και τη μοτοσυκλέτα που οδηγείς, καθώς αυτό θα προσδιορίσει την κατηγορία που πρέπει να απευθυνθείς.