Τα σχέδια της Piaggio για την νέα πατέντα βοηθητικού φωτισμού.

Τα σχέδια της Piaggio για την νέα πατέντα βοηθητικού φωτισμού.

Τα σχέδια της Piaggio για την νέα πατέντα βοηθητικού φωτισμού.

Τα σχέδια της Piaggio για την νέα πατέντα βοηθητικού φωτισμού.

Piaggio: Πατέντα για φώτα... και κάτω από τα δίκυκλα!

Μια απλή, αλλά πιθανότατα επαναστατική πατέντα φαίνεται ότι σκαρφίστηκαν τα μυαλά του ομίλου Piaggio, καταθέτοντας την για κατοχύρωση. Δείτε τι προβλέπει…

Όπως είναι γνωστό από οποιονδήποτε έχει οδηγήσει νύχτα, ο φωτισμός των δικύκλων ακόμα και εν έτει 2020 μπορεί να είναι αρκετός  για την οδήγηση, αλλά είναι ανεπαρκής για τον φωτισμό της άμεσης περιμέτρου του οχήματος. Αυτό πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει πραγματικό πρόβλημα σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού. Να λοιπόν που νέες πατέντες είδαν το… φως της δημοσιότητας.
 
Πιο συγκεκριμένα, έγγραφα που δημοσιεύει το ιταλικό Motociclismo δείχνουν ότι η Piaggio εξετάζει σύστημα βοηθητικών φώτων, τόσο για τις μοτοσυκλέτες όσο και για τα scooters του group. Τα στρατηγικά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, θα φωτίζουν κρίσιμα σημεία ακριβώς κάτω από το scooter ή την μοτοσυκλέτα, επιτρέποντας στον αναβάτη να επιλέξει ένα σωστό και ασφαλές σημείο στάθμευσης όταν δεν μπορεί να δει τι υπάρχει στο έδαφος. Η εταιρεία επικαλείται οφέλη στην ασφάλεια, αφού σε συνθήκες ελλιπούς φωτισμού ο αναβάτης θα μπορεί να δει καλύτερα τόσο που παρκάρει, όσο και που θα ακουμπήσει το σταντ αλλά και τα πόδια του.
 
Η πατέντα αναφέρει ότι τα φώτα θα είναι αυτόματα ελεγχόμενα και θα ενεργοποιούνται σε πολύ μικρές ταχύτητες του scooter ή της μοτοσυκλέτας, σε συνεργασία με αισθητήρα περιβάλλοντος φωτός που θα τα αφήνει απενεργοποιημένα αν δεν χρειάζονται. Ο αναβάτης θα έχει πιθανότατα στην διάθεση του, και δυνατότητα χειροκίνητης ενεργοποίησης τους.
 
Πως σας φαίνεται η ιδέα; Εσείς έχετε χρειαστεί κάποιοι τέτοιο βοηθητικό φως, οδηγώντας και σταθμεύοντας την μοτοσυκλέτα σας υπό το σκοτάδι; Εμείς βρίσκουμε την ιδέα αρκετά έξυπνη, αρκετά χρήσιμη και ίσως μάλιστα θα έπρεπε να την είχαμε δει και νωρίτερα!

(Φωτό: Motociclismo)
 

  • Λευτέρης Κυριαζής

    Πολύ έξυπνο και χρηστικό. Πολλές φορές χρειάστηκα φωτισμό για τον πλαγιοστατη και το παρκάρισμα.

      3