Τα σχέδια για το νέο σύστημα ανάρτησης της Piaggio.

Τα σχέδια για το νέο σύστημα ανάρτησης της Piaggio.

Τα σχέδια για το νέο σύστημα ανάρτησης της Piaggio.

Piaggio: Νέα σχέδια με διπλό τροχό πίσω!

Νέα πατέντα κατέθεσε προς κατοχύρωση η Piaggio, που δείχνει ότι ίσως ετοιμάζει έναν επαναπροσδιορισμό του MP3 ή και ένα… MP4! Δείτε περισσότερα…

Τα «εμπρός, πίσω» φαίνεται πως φέρνει η Piaggio, όσον αφορά το μοναδικό της και ιδιαίτερο τρίτροχο scooter, το MP3. Με βάση σχέδια που κατατέθηκαν για κατοχύρωση πριν λίγες ώρες, η Piaggio δείχνει να δουλεύει σε ένα σύστημα άνω των 2 τροχών, μόνο που αυτή την φορά το «ζεύγος» βρίσκεται στο πίσω και όχι στο εμπρός μέρος!
 
Δείτε τα σχέδια, που παρουσιάζουν αναλυτικά την διάταξη. Ένας «συμβατικός» κινητήρας καύσης παραμένεη ως η πηγή ενέργειας, αλλά η μετάδοση αλλάζει, με ένα κεντρικό διαφορικό μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Η δυνατότητα κλίσης του συστήματος εννοείται ότι παραμένει, απλά πραγματοποιείται με μια διαφορετική παραλλαγή, του κατοχυρωμένου «αρθρωτού τετραπλεύρου» της Piaggio. Ένα κεντρικό αμορτισέρ αναλαμβάνει την απόσβεση των κραδασμών.
 
Στο συγκεκριμένο σχέδιο, η Piaggio εμφανίζει το σύστημα της πάνω σε ένα «συμβατικό» scooter, με έναν τροχό εμπρός, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα είναι έτσι, στο τελικό μοντέλο. Αντίθετα, είναι εξαιρετικά πιθανό η εταιρεία απλά να κατοχυρώνει έτσι το σύστημα, το οποίο θα συνδυάσει με ένα MP3 δημιουργώντας το δικό της τετράτροχο scooter.