O Valentino Rossi (αριστερά) μαζί με τον Lewis Hamilton.

O Lewis Hamilton στα MotoGP!

Και μάλιστα… στην θέση του Rossi! Δείτε τι συνεννοήθηκαν οι δύο αγωνιζόμενοι, σε συνεργασία με τις ομάδες τους.

Στις 9 Δεκεμβρίου, μια μεγάλης σημασίας αλλαγή ή μάλλον… ανταλλαγή θέσεων, θα συμβεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό: Ο Lewis Hamilton, ο «απόλυτος» πιλότος Formula 1 των τελευταίων χρόνων με τους 6 τίτλους θα οδηγήσει την μοτοσυκλέτα MotoGP του Valentino Rossi, σε ένα πολύ… ειδικό event.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο ιερά τέρατα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα συναντηθούν στην πίστα της Valencia και ο Lewis Hamilton θα οδηγήσει μία Yamaha YZR-M1, ενώ ο Valentino Rossi θα δοκιμάσει ένα μονοθέσιο της Mercedes. Το γεγονός έχει φυσικά μεγάλο χορηγό, το Monster Energy, το οποίο υποστηρίζει και τους δύο αθλητές.

Δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα ποια ακριβώς θα είναι η M1 που θα οδηγήσει ο Hamilton (δηλαδή, αν θα είναι φετινό ή περσινό μοντέλο κτλπ), αλλά βάσει των κανονισμών της Formula 1 ο Rossi θα οδηγήσει ένα μονοθέσιο τουλάχιστον 2 χρόνια παλαιό (δηλαδή, του 2017 και πίσω).

Ο Hamilton, γνωστός μοτοσυκλετιστής που δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τους 2 τροχούς, δήλωσε για το συμβάν: «Είμαι εκστασιασμένος για αυτό. Ακόμα και να είσαι στην ίδια πίστα με τον Valentino θα είναι πολύ σουρεαλιστικό και μια πραγματική τιμή, γιατί είναι ένα είδωλο για το άθλημα και έχει κάνει τόσα πολλά. Θα είναι ωραίο να τον δω στο μονοθέσιο μου. Οδηγώ μοτοσυκλέτες τα τελευταία χρόνια. Έχω κάνει μόνο 3 μέρες στην πίστα με αυτές και πέρασα απίστευτα, επίσης πάντα παρακολουθώ MotoGP».