Φόρτιση μπαταρίας σε 5 λεπτά

Μπαταρίες επανάσταση!

Εκτός από το ζήτημα της χωρητικότητας των μπαταριών, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες αντιμετωπίζουν, επίσης, και την πρόκληση των μεγάλων χρόνων επαναφόρτισης. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, μια σημαντική ανακάλυψη στο σχεδιασμό των μπαταριών θα μπορούσε να δώσει λύση  στο πρόβλημα.

Η επιστημονική ομάδα του Rice University στις ΗΠΑ, που διεξήγαγε αυτή τη μελέτη, πήρε μπαταρίες λιθίου και προσέθεσε μια μικροποσότητα ασφάλτου. Αυτή η κίνηση πέτυχε πολλαπλούς στόχους. Σταθεροποίησε την μπαταρία (μειώνοντας τις πιθανότητες αυτοκαταστροφής) κι επέτρεψε στους ερευνητές να επιταχύνουν σημαντικά τους χρόνους επαναφόρτισης. Σύμφωνα με την ομάδα, μια μπαταρία μπορεί τώρα να επαναφορτιστεί σε 5 λεπτά, αντί για 2 ώρες που χρειάζεται μια παρόμοια μπαταρία με πιο συμβατικό σχεδιασμό.

Οι μπαταρίες υποτίθεται ότι έχουν υψηλή πυκνότητα ενέργειας, που υπερβαίνει οποιοδήποτε άλλο προϊόν στην αγορά αυτή τη στιγμή. Θεωρητικά, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερες μπαταρίες, κάτι που ασφαλώς θα ήταν ένα πλεονέκτημα για τους σχεδιαστές ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Η μελέτη αυτή ​​θα μπορούσε να είναι η έναρξη μιας επανάστασης στο χώρο της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας, εάν αυτή η τεχνολογία μπορεί να μεταφερθεί σε ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με λογικό κόστος. Οι μεγάλοι κατασκευαστές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το χώρο κι έχουν ήδη ξεκινήσει να παρουσιάζουν σχέδια ηλεκτρικών μοντέλων.