Μπαταρίες: Ξεκινά των Project των «μεγάλων 4» από την Ιαπωνία

Μπαταρίες: Ξεκινά των Project των «μεγάλων 4» από την Ιαπωνία

Εδώ και αρκετά πλέον χρόνια, έχει ανακοινωθεί η συνεργασία των 4 Ιαπώνων κατασκευαστών μοτοσυκλετών, στην δημιουργία μιας προδιαγραφής εναλλάξιμης μπαταρίας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα δίκυκλα και των 4 και, κατ επέκταση, σε περισσότερες μάρκες στο μέλλον.

Το επόμενο βήμα στο project φαίνεται πως έγινε, με την σύσταση της νέας εταιρείας ονόματι Gachaco.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Συνεργασία της ENEOS με τους Big 4

Για την σύσταση της νέας εταιρείας, στο παιχνίδι μπήκε και ο πετρελαϊκός κολοσσός ENEOS της Ιαπωνίας, εξασφαλίζοντας το 51% της νέας εταιρείας. Η Honda, από την άλλη, δείχνει την εξέχουσα θέση της στο project, αφού θα έχει το 34% των μετοχών της εταιρείας, με τις άλλες 3 μάρκες να λαμβάνουν από 5% η καθεμία. Δεν προκαλεί έκπληξη η «ηγετική θέση» της Honda στην συνεργασία αυτή, σε σχέση με τις άλλες μάρκες, αφού και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας είχαμε επισημάνει, ότι το δικό της σχέδιο εναλλάξιμης μπαταρίας είναι αυτό που παίρνει το πράσινο φως, για τυποποίηση.
 

Τεχνολογία που θέλει να αντικαταστήσει τα βενζινάδικα

Με εταιρείες όπως η Gogoro να έχουν αποδείξει τα πλεονεκτήματα τους, τα συστήματα εναλλάξιμων μπαταριών με τους ανάλογους σταθμούς, έχουν πολύ μεγάλες προοπτικές αφού πρακτικά, θα λειτουργούν ως… «ηλεκτρικά βενζινάδικα». Ο χρήστης του οχήματος απλά θα αλλάζει την άδεια του μπαταρία, με μια γεμάτη, εκμηδενίζοντας πρακτικά τον χρόνο ανεφοδιασμού σε ενέργεια. Συγκεκριμένα, η Gogoro έχει ήδη 2.300 σταθμούς εναλλαγής μπαταριών σε όλη την Ταιβάν, ενώ τα βενζινάδικα σε ολόκληρη την χώρα είναι 2.487!
 

Αρχή στην Ιαπωνία, από 1η Απριλίου

Η νέα εταιρεία δεν έχει συσταθεί ακόμα, αλλά θα ξεκινήσει επίσημα τις λειτουργίες της από την 1η Απριλίου, ενώ οι πρώτες εγκαταστάσεις σταθμών αλλαγής μπαταριών αναμένεται να φτιαχτούν στην Ιαπωνία.