H προτομή του Massimo Tamburini, στην τελετή αποκάλυψής της.

H προτομή του Massimo Tamburini, στην τελετή αποκάλυψής της.

Massimo Tamburini: Παρουσιάστηκε η προτομή του

Αποκαλύφθηκε το έργο τέχνης προς τιμήν του αξεπέραστου Ιταλού σχεδιαστή Massimo Tamburini, στην πόλη του Rimini της Ιταλίας. Δείτε περισσότερα.

Πριν λίγο καιρό, σας είχαμε γράψει ότι ο μεγάλος Massimo Tamburini, ιστορικός σχεδιαστής μοτοσυκλετών και δημιουργός των Ducati 916 και MV Agusta F4, θα τιμηθεί από την πόλη του με προτομή, που θα παρουσιαζόταν τις ημέρες του Grand Prix στο Misano. Πράγματι, το έργο τέχνης παρουσιάστηκε και είναι εντυπωσιακό, ιδιαίτερο και διαφορετικό, όπως ήταν και τα έργα του ίδιου του Tamburini.

Πρόκειται για μία μπρούτζινη προτομή του Tamburini, που τον απεικονίζει καλλιτεχνικά σε μία από τις πιο διάσημες πόζες του σε φωτογραφία. Η προτομή κατασκευάστηκε από τον Renzo Jarno Vandi, επί σειρά ετών συνεργάτη του Tamburini και μοντελοποιό στην CRC.

Στην ειδική τελετή παρουσίασης του έργου, το παρόν έδωσαν διάφοροι αναβάτες των MotoGP, οι κόρες του σχεδιαστή, Morena και Simona Tamburini και πλήθος άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων. Η προτομή του Tamburini θα τοποθετηθεί στην Piazzetta Teatini, η οποία βρίσκεται μπροστά στο τεχνικό πανεπιστήμιο του οποίου ο Tamburini υπήρξε σπουδαστής.