Κατασκοπευτικό: Είναι αυτό το επόμενο 990 Duke;

Ο φακός έπιασε μια νέα μεγάλου κυβισμού γυμνή μοτοσυκλέτα της KTM. Λέτε να είναι αυτό το επόμενο 990 Duke;

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Η KTM τάραξε τα νερά το 2018 όταν παρουσίασε το 790 Duke, ενώ φέτος γύρισε σελίδα, έκανε μια γενναία ένεση αύξησης κυβισμού και έφερε στην αγορά το 890 Duke. Όλα δείχνουν όμως ότι σύντομα θα έχουμε νέο Duke, καθώς ο κατασκοπευτικός φακός “έπιασε” μια νέα γυμνή μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Όταν έγινε η αλλαγή από 790 σε 890, το μεγαλύτερο μέρος της μοτοσυκλέτας παρέμεινε ίδιο, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά με το μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες, αφού ο κινητήρας είναι εντελώς διαφορετικός. Θεωρούμε άλλη μια αύξηση κυβισμού δεδομένη, οπότε δεν αποκλείεται να φτάσει τα 990 κυβικά, ενώ θα εναρμονίζεται με τις προδιαγραφές ρύπων Euro5b. Αυτό υποδηλώνει η νέα εξάτμιση και το μεγάλο ψυγείο, καθώς οι προδιαγραφές Euro5b έχουν να κάνουν σε μεγάλο βαθμό με τα επίπεδα θορύβου και οι κατασκευαστές θα αναγκαστούν να τοποθετήσουν πιο ογκώδεις εξατμίσεις και να δημιουργήσουν μεγαλύτερες διόδους αντιψυκτικού στα μπλοκ των κινητήρων, που θα βοηθήσουν στη μείωση των μηχανικών θορύβων.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »


Από τις φωτογραφίες βλέπουμε επανασχεδιασμένο ψαλίδι και δεν αποκλείεται να έχουν γίνει αλλαγές στο πλαίσιο, ώστε αυτό να μπορεί να διαχειριστεί την αυξημένη ιπποδύναμη. Πάντως, δεν βλέπουμε ογκώδη καζανάκια στην εξάτμιση, κάτι πολύ θετικό που θα συμβάλει στη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα (169 κιλά στεγνό ζυγίζει το 890). Φυσικά, το συγκεκριμένο μοντέλο δεν αποκλείεται να αποτελέσει τη βάση και για άλλες μοτοσυκλέτες adventure ή sport touring που έχουν γίνει πολύ δημοφιλής σε αυτά τα κυβικά.

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την KTM και δεν πιστεύουμε ότι θα δούμε κάποιο νέο μοντέλο μέχρι το 2022. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε που μπορεί να φτάσει η τιμή του, όμως με το 890 να κοστίζει αυτή τη στιγμή 12.980 ευρώ, μάλλον θα πλησιάζει τις 13.500 ευρώ. Μέινετε συντονισμένοι για τις εξελίξεις.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »