KTM X-Bow GTX: Το Supercar της πορτοκαλί εταιρείας!

Δυναμικό παρόν δίνει στα εξωτικά supercars η KTM, παρουσιάζοντας το X-Bow GTX! Διαβάστε αναλυτικά όλα τα στοιχεία για το νέο υπεραυτοκίνητο των πορτοκαλί…

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Η ΚΤΜ βροντοφωνάζει ότι είναι «Ready to Race» και είναι σαφές ότι οι επιλογές και τα δημιουργήματά της, το αποδεικνύουν. Το τελευταίο της όχημα, δεν έχει 2 τροχούς αλλά τέσσερις και είμαστε  σίγουροι ότι μπορεί να ενθουσιάσει ακόμα και… σκληροπυρηνικούς μηχανόβιους. Ιδού λοιπόν το νέο X-Bow GTX.
 
Το X-Bow GTX σχεδιάστηκε από τον οίκο Kiska, γνωστό επί δεκαετίες συνεργάτη της KTM στον τομέα του design, ενώ κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την Reiter Engineering, εταιρεία που ασχολείται με την εφαρμοσμένη αεροδυναμική. Το πλαίσιο του οχήματος είναι τύπου μονοκόκ από ανθρακόνημα και βασίζεται στην αρχιτεκτονική των αγωνιστικών της Formula 3, ενώ ο κλωβός ασφαλείας του ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές των GT ομολογκαρισμένων οχημάτων. Το βάρος του οχήματος ανέρχεται μόλις στα 1.048 κιλά.
 
Ανατριχίλας συνέχεια: Πηγή ισχύος του X-Bow GTS είναι ένας πεντακύλινδρος κινητήρας 2,5 λίτρων με turbo, τον οποίο παρέχει η Audi: Αποδίδει 530 ίππους και 66,3 kgm ροπής, ενώ συνδυάζεται με σειριακό σασμάν 6 σχέσεων της Holinger, που αντέχει μέχρι και 102 kgm μέγιστης ροπής! Στα φρένα, χρησιμοποιούνται 2 δίσκοι 378 χιλιοστών εμπρός με δαγκάνες 6 εμβόλων, ενώ πίσω τοποθετούνται δίσκοι 355 χιλιοστών με δαγκάνες 4 εμβόλων. Το ρεζερβουάρ του οχήματος έχει χωρητικότητα 120 λίτρων.
 
Ο οδηγός του X-Bow GTX κάθεται σε ένα αγωνιστικό κάθισμα Recaro, με κέλυφος που μπορεί να προσαρμοστεί custom στο σώμα του, ενώ το αγωνιστικό τιμόνι φέρει οθόνη και τα περισσότερα χειριστήρια πάνω του. Ο οδηγός έχει στην διάθεση του ηλεκτρική υποβοήθηση στο τιμόνι, αλλαγή ταχυτήτων με χειριστήρια επί αυτού, εξωτερικές κάμερες αντί για καθρέφτες, traction control και ABS.
 
Πρόκειται για μια κατασκευή που προφανώς απευθύνεται σε σκληροπυρηνικούς track enthusiasts και η τιμή του συμβαδίζει με το ύφος του: Έχετε 230.000 ευρώ για ξόδεμα; Το X-Bow GTX περιμένει να γίνει δικό σας…