Jawa 001: Το πιο ακριβό μονοκύλινδρο!

Η πρώτη από τις μονοκύλινδρες Jawa της νέας εποχής πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού, για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πόσο φαντάζεστε ότι κόστισε;

Η Jawa είναι μία από τις πολλές μάρκες του παρελθόντος, που είχε την ευκαιρία για μια «δεύτερη νεότητα» μέσα από τις trendy «αναστάσεις» της εποχής μας. Μάλιστα, η εταιρεία κατασκεύασε για πρώτη φορά στην ιστορία της, τετράχρονη μοτοσυκλέτα το 2018, για την οποία μάλιστα έκανε και εκτεταμένο «θόρυβο» παγκοσμίως. Τα μοντέλα με ονομασίες Forty Two και Perak κυριολεκτικά ξεπούλησαν πριν καν κλείσει το 2018, όμως 13 από αυτά είχαν μια ιδιαίτερη τύχη.

Πιο συγκεκριμένα, 13 από τις πρώτες 100 τετράχρονες μοτοσυκλέτες, με κινητήρα 300 κ.εκ., πωλήθηκαν σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό. Τα χρήματα από την δημοπρασία αυτή πήγαν σε συγκεκριμένο ίδρυμα υποστήριξης μελών των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο βοηθά τα παιδιά των στρατιωτικών που έχουν ανάγκες για εκπαίδευσης.

Μεταξύ των 13 μοντέλων αυτών, η Jawa με τον αριθμό πλαισίου 001 –η πρώτη μοτοσυκλέτα δηλαδή, που βγήκε από την νέα γραμμή παραγωγής, ίσως είναι αυτή την στιγμή η… ακριβότερη μοτοσυκλέτα 300 κυβικών που έχει πωληθεί ποτέ! Το ποσό που δαπανήθηκε για την αγορά της αγγίζει τις 232.535 δολάρια!

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στο Mumbai της Ινδίας, στην οποία πωλήθηκαν και οι υπόλοιπες 12 μοτοσυκλέτες της πρώτης παρτίδας, για τις οποίες όμως δεν έγιναν γνωστά ποσά.