Απόφαση-σταθμός για τα γιλέκα και όχι μόνο, με αερόσακο, αναμένεται στην Ιταλία.

Ιταλία: Έρχεται επιδότηση στον εξοπλισμό με αερόσακο

Μια απόφαση-σταθμός που αναμένεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τον οποίο ο προστατευτικός εξοπλισμός αναβάτη με αερόσακο, θα επιδοτείται σε ποσοστό από το κράτος. Δείτε περισσότερα…

Μια ακόμα είδηση που πρόκειται να συζητηθεί, από την γειτονική Ιταλία. Πιο συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε από πολλαπλές πηγές στην χώρα και όχι μόνο, η επιδότηση προστατευτικού εξοπλισμού με αερόσακο έχει επιστρέψει στην συζήτηση των κρατικών αρχών.
 
Πιο συγκεκριμένα, η αρχική μορφή της διάταξης υπό συζήτηση, προβλέπει την επιδότηση  στην αγορά εξοπλισμού με αερόσακο έως και 50%, με μέγιστο όριο τα 250 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ένα σημαντικό ποσοστό, αν και όπως λέγεται, η απόφαση θα «κλείσει» με επιδότηση της τάξης του 20% ή 30%.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ, ότι η επιδότηση θα προβλέπεται τόσο για τα γιλέκα με αερόσακο που χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με προστατευτικό ρουχισμό, όσο και για εξοπλισμό που θα φέρει τον αερόσακο ενσωματωμένο, όπως κάποια high-end μπουφάν και φόρμες. 
 
Η συζήτηση για το θέμα αυτό ξεκίνησε το 2018, μετά από ένα δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στην 26χρονη Elena Aubry, κόρη της αρχιτέκτονα Graziella Viviano. Η Viviano πίεσε το θέμα στα όρια με την συμμαχία μιας δικηγορικής ομάδας και του Giuseppe Cappelletta, προέδρου του Legal Rider, φτάνοντας τελικά το θέμα στην κυβέρνηση επίσημα. Μήπως τελικά, ήρθε η ώρα ο εξοπλισμός ασφαλείας να ιδωθεί πιο σοβαρά από τις αρμόδιες αρχές, πέρα από τα… πρόστιμα για την έλλειψη του;
 

  • Stavros Pritsioulis

    Πάρα πολύ καλή η επιδότηση αλλα ακόμα καλύτερα θα ήταν να το περάσουν με κάποιο όμορφο τρόπο που να καταλάβουν όλοι ότι δεν το φοράς γιατί στο αναγκάζουν (πρόστιμο σε .......€€€€) και ότι πρέπει για να μην πέσεις μόνος σου ,διότι όλοι η αναβάτες υποστηρίζουν ότι προσέχουν αλλα κανένας δεν μπορεί να σκεφτεί ότι κάποια τέτοιου είδους προστασία θα σε προφυλάξει από τους οδηγούς που δεν σε σκέφτονται δεν σε βλέπουν δεν σε υπολογίζουν καν ως αναβάτη απο πατίνι έως και μηχανή μεγάλου κυβισμού που με όλα αυτά απλα είσαι στον αέρα. Μακάρι να το προμηθευτούν όλοι και ας μην χρειαστεί ποτέ σε κανένα. Καλή χρονιά.