Honda XR600 by Duke

Πως συνδυάζεις την αίσθηση πολυτέλειας με την γεύση… αλητείας; Κατασκευάζεις μια παράξενη, αλλά ελκυστική custom μοτοσυκλέτα! Πως σας φαίνεται αυτή η XR;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ο Γάλλος κατασκευαστής custom μοτοσυκλετών Lionel, που είναι επικεφαλής του οίκου Duke Motorcycles, έφτασε σε ένα σημείο καμπής. Αποφάσισε πως η μόδα με τα café racers, των trackers και των scramblers είναι πλέον κορεσμένη, αναζητώντας ιδέες για το επόμενό του Build. Όπως δήλωνε και ο ίδιος, επιθυμούσε να κατασκευάσει κάτι που να συνδυάζει τον χαρακτήρα ενός motard, με στοιχεία από κλασικές μοτοσυκλέτες και η έμπνευση ήρθε, όταν τον προσέγγισε πελάτης του, ιδιοκτήτης μιας Honda XR600.

Η αρχή έγινε. Ο Lionel είπε ότι η μοτοσυκλέτα ήρθε στα χέρια του σε κακή κατάσταση, καθώς σχεδόν τίποτα δεν δούλευε πάνω της, ενώ είχε ήδη τροποποιηθεί μάλλον ανεπιτυχώς. Αποφάσισε να πιάσει την δουλειά από την αρχή, επισκευάζοντας στην πορεία όσα τμήματα της μοτοσυκλέτας δεν λειτουργούσαν. Στόχος του ήταν μια μινιμαλιστική εικόνα και για αυτό απάλλαξε την XR από κάθε περιττό κομμάτι της, ενώ χρησιμοποίησε πολύ το μαύρο χρώμα για να «συμμαζέψει» την οπτική εικόνα.

Στην πορεία, ο Lionel τοποθέτησε ένα ρεζερβουάρ από μια SR 125, ένα ειδικό πίσω φανάρι που ενσωματώνεται στην σχεδίαση της μοτοσυκλέτας, ένα παράξενο και επιβλητικό αμορτισέρ πίσω από την Fournales, ενώ ανανέωσε το εμπρός πιρούνι μέσα-έξω. Το εμπρός φτερό είναι custom, το φανάρι μπροστά προέρχεται από την Harley-Davidson και το όργανο από την Daytona, όπως επίσης και τα φλας στην άκρη του τιμονιού προέρχονται από την Motogadget.

Ο κινητήρας υπέστη ολική ανακατασκευή και βάφτηκε σε μαύρο χρώμα. Το πίσω φρένο απέκτησε τρόμπα και δαγκάνα της Beringer, ενώ εμπρός ο Lionel τοποθέτησε εξαρτήματα της Brembo. Ολοκληρώνοντας την κατασκευή, ο Lionel επιθυμούσε μια έντονη νότα πολυτέλειας στην μοτοσυκλέτα, χρησιμοποιώντας τελικά εξαρτήματα, σέλα και ειδικά γκριπ σε καφέ χρώμα, που δίνουν μια premium αίσθηση χειροποίητου. Πως σας φαίνεται;