Μικρές διαστάσεις, μεγάλοι χώροι

Honda SH150 Vs Piaggio Medley 150

Πριν αποφασίσεις για αγορά μικρού κυβισμού scooter, δες πώς η εργονομία, οι αποθηκευτικοί χώροι, οι επιδόσεις και η συμπεριφορά, μπορούν να επηρεάσουν την επιλογή σου.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Δεν είναι εύκολο να κατασκευαστεί ένα scooter μικρού κυβισμού και διαστάσεων που να παρέχει υψηλή ποιότητα κατασκευής και την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση χώρων. Αν σε αυτά προσθέσουμε τις επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωση, καταλαβαίνουμε πόσο πολύπλοκο είναι. Τα Honda SH150 και Piaggio Medley 150 συνδυάζουν όλα τα παραπάνω με την προσιτή τιμή και έχουν κάνει πολύ καλή πορεία στην Ελληνική αγορά.

Το Honda έχει επίπεδο πάτωμα και μπορείς να φορτώσεις εύκολα πράγματα. Το πάτωμα του Piaggio έχει ένα τούνελ και την τάπα βενζίνης. Δεν μπορείς να φορτώσεις πράγματα σε εκείνο το σημείο, αλλά δεν χρειάζεται να ανοίξεις τη σέλα για να βάλεις βενζίνη.
Η Honda έχει επιλέξει να εφοδιάσει το SH150 με επίπεδο πάτωμα. Αυτό δίνει ελευθερία στα πόδια του αναβάτη και επιτρέπει το φόρτωμα. Το Medley 150 έχει ένα τούνελ στο πάτωμα, που φιλοξενεί την τάπα του ρεζερβουάρ, η οποία, συνήθως, είναι κάτω από τη σέλα. Στην περίπτωση του Piaggio,ο ανεφοδιασμός γίνεται ευκολότερα, αφού δεν χρειάζεται να ανοίξεις τη σέλα, αλλά δεν μπορείς να φορτώσεις πράγματα. 

Το Medley χωράει 2 full face κράνη κάτω από τη σέλα. Το SH χωράει μόνο ένα, αλλά διαθέτει βαλίτσα στον στάνταρ εξοπλισμό, οπότε δεν θα σου λείψουν οι χώροι.
Και τα δύο scooters παίρνουν υψηλή βαθμολογία στον τομέα των διαθέσιμων χώρων. Το Medley χωράει δυο full face κράνη κάτω από τη σέλα του, κάτι σπάνιο που δύσκολα συναντάμε σε scooter μεγαλύτερης κατηγορίας κυβισμού και τιμής. Το SH χωρά ένα full face κράνος κάτω από τη σέλα, αλλά του είναι το top box των 35 λίτρων ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό, οπότε δεν υστερεί καθόλου στον τομέα των χώρων. Και τα δυο scooter διαθέτουν γάντζο και ντουλαπάκι στην ποδιά. 

Οι δυο κινητήρες έχουν ακριβώς την ίδια ιπποδύναμη. Το Honda έχει τελική 110 χιλιόμετρα αλλά τα πιάνει γρήγορα. Το Piaggio πάει μέχρι τα 120, για να κινείσαι πιο άνετα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Οι δύο κινητήρες αποδίδουν 14,7 ίππους, έχουν το ψυγείο τοποθετημένο στο πλάι του κινητήρα για να εξοικονομηθεί χώρος και να μειωθεί το βάρος, ενώ διαθέτουν σύστημα start / stop που συμβάλει στη χαμηλή κατανάλωση. Η διαφορά εντοπίζεται στον τρόπο που αποδίδεται η δύναμη, καθώς το Honda επιταχύνει γρήγορα μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, ενώ το Medley, μπορεί να πιάσει τα 120, αν οι συνθήκες το επιτρέπουν, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς. Η μέση κατανάλωση τους κυμαίνεται στα 2,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα για το Honda και 3 για το Piaggio.

Το SH έχει πίσω τροχό 16 ιντσών για να είναι πιο σταθερό στην ευθεία και να περνάει πιο εύκολα από τις κακοτεχνίες του δρόμου. Ο τροχός των 14 ιντσών του Medley επιτρέπει τη δημιουργία μεγαλύτερου αποθηκευτικού χώρου κάτω από τη σέλα.
Οι εμπρός τροχοί των δυο scooter είναι στις 16 ίντσες, όμως οι δύο κατασκευαστές έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους για τη διάσταση των πίσω τροχών. Ο 16άρης του Honda του επιτρέπει να περνάει με ευκολία πάνω από τις πολυάριθμες κακοτεχνίες των Ελληνικών δρόμων και παρέχει μεγαλύτερη σταθερότητα, όταν τα χιλιόμετρα ανέβουν. Η Piaggio επέλεξε να εφοδιάσει το Medley με τροχό 14 ιντσών πίσω, μια λύση που συναντάμε συχνά σε scooter. Η μικρότερη διάμετρος του τροχού, μπορεί να μην προσφέρει το ίδιο επίπεδο άνεσης, ιδιαίτερα σε κακοτράχαλα εδάφη, αλλά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από υη σέλα, κάτι που η Ιταλική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Η τιμή του Honda SH 150 είναι 3.990 ευρώ και συμπεριλαμβάνεται το top box, ενώ για ένα Piaggio Medley 150, θα χρειαστεί να καταβάλετε 2.990 ευρώ.