Το ένα εκ των δύο σχεδίων: Ο αερόσακος φαίνεται ξεκάθαρα να πετάγεται μπροστά από τον αναβάτη.

Η άλλη όψη: Προσέξτε τον μηχανισμό του αερόσακου που εκτείνεται και προς την αριστερή πλευρά.

Honda: Πατέντες για PCX με...αερόσακο;

Μελετά ξανά μια πατέντα με την οποία έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν η Honda, σκεπτόμενη να τοποθετήσει αερόσακο σε scooter. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda φαίνεται πως ερευνά ξανά την χρήση αερόσακου σε δίκυκλο, αφού στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με την ιδέα, με πλατφόρμα ένα Goldwing. Τώρα όμως, σχέδια που εξασφάλισε το βρετανικό περιοδικό Visordown, δείχνουν πως η Ιαπωνική εταιρεία έχει σχέδια ενσωμάτωσης αερόσακων σε scooters.

Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο παρουσιάζει την γνώριμη μορφή του PCX, μαζί με έναν αερόσακο που φαίνεται να βγαίνει προς τα πάνω, στην περιοχή του τιμονιού και του ταμπλό. Στην δεύτερη απεικόνιση, από το «βλέμμα» του αναβάτη, φαίνεται ότι ο μηχανισμός του αερόσακου θα είναι (στην αρχή τουλάχιστον) ξεχωριστός από το scooter ως εξωτερική προσθήκη.



Η ενεργοποίηση του θα γίνεται πιθανότατα με αισθητήρες επιτάχυνσης, όπως και στα αυτοκίνητα και στόχος του συστήματος είναι ο περιορισμός θωρακικών και κρανιακών τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος.

Φυσικά η πρόταση και η έρευνα της Honda βρίσκεται σε θεωρητικό-πειραματικό στάδιο ακόμα, γιατί εκτός άλλων γίνεται προφανές ότι ο αερόσακος αυτός δεν μπορεί να προστατέψει τον αναβάτη σε περίπτωση πλάγιας σύγκρουσης ή άλλης φύσης ατυχήματος… Όπως και να έχει βέβαια, βλέπουμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τις εταιρείες, για συστήματα «παθητικής» ασφάλειας  σε δίκυκλα. Τι λέτε εσείς για αυτό;