Honda: Νέες πατέντες για το εξακύλινδρο ρετρό

Περισσότερα σχέδια για το επερχόμενο 6κύλινδρο «νέο-CBX» από την Honda είδαν το φως της δημοσιότητας. Τι φανερώνουν;

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Αρκετό καιρό πριν, σχεδόν ένα χρόνο πλέον, σας δείξαμε τα πρώτα σχέδια που κυκλοφόρησαν  και απεικόνιζαν μια νέα, ρετρό τύπου, 6κύλινδρη μοτοσυκλέτα από την Honda. Τώρα, κι άλλες απεικονίσεις είδαν την δημοσιότητα, όπως φανέρωσε το βρετανικό μέσο MoreBikes.

Πιο συγκεκριμένα, απεικονίζεται ο κινητήρας, επιβεβαιώνοντας την είδηση περί 6κύλινδρης διάταξης σε σειρά. Στις εικόνες, βλέπουμε τον κινητήρα σε θέαση «από πάνω» και «από το πλευρό». Οι λεπτομέρειες φανερώνουν την τοποθεσία του μηχανισμού κίνηση των εκκεντροφόρων στην μέση της 6άδας των κυλίνδρων, στο κέντρο του κινητήρα, όπως και με το παλιό CBX), αλλά και το σύστημα λειτουργίας του ride-by-wire, με το σερβομοτέρ του και… όλα.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν δημοσιεύθηκαν, ενώ παραμένει το ερώτημα για το τι κυβισμό θα έχει η νέα μοτοσυκλέτα της Honda, αν γίνει πραγματικότητα. Οι περισσότερες ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι ο κυβισμός του νέου 6κύλινδρου σαφώς και δεν θα είναι… «υπερβολικός», όπως τα 1.800 κ.εκ. του Goldwing, όμως η επιστροφή του μαγικού αριθμού 1050 δεν είναι και απίθανη. Περιμένουμε…