Το ολόκληρο σχέδιο της νέας μοτοσυκλέτας της Honda. Προσέξτε την μετάδοση της κίνησης από τον στροφαλοφόρο στον κομπρέσορα.

Λεπτομέρεια θέασης στα... εσώτερα του κινητήρα: Δείτε το σύστημα κίνησης των βαλβίδων στην κεφαλή.

Honda: Κι άλλες πατέντες για «τουρμπάτο» V2!

Ξανά στο προσκήνιο βρέθηκαν οι πατέντες της Honda για μια νέα μοτοσυκλέτα, εντελώς έξω από το «κατεστημένο» της μάρκας! Τι συμβαίνει ακριβώς; Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda δεν σταματά να εργάζεται στην μελλοντική V2 μοτοσυκλέτα της με κομπρέσορα, όπως όλα δείχνουν. Τις τελευταίες ώρες, σε αμερικανικές πηγές, εμφανίστηκαν ξανά τα σχέδια της μοτοσυκλέτας καθώς όπως φαίνεται, η πατέντα εκδόθηκε και επίσημα.

Στο θέμα έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν, αφού η είδηση και οι πατέντες της Honda κρατούν από το 2017! Ας θυμηθούμε όμως και πάλι περί τίνος πρόκειται: Η πατέντα φανερώνει μια naked μοτοσυκλέτα, με V2 κινητήρα, ο οποίος φέρει ξεκάθαρα έναν κομπρέσορα ανάμεσα στους δύο κυλίνδρους. Ο κομπρέσορας παίρνει κίνηση από τον στροφαλοφόρο άξονα, μέσα από σύστημα που πιθανότατα διακρίνεται ήδη, στην αριστερή πλευρά της μοτοσυκλέτας –ξεκινά από το στροφαλοφόρο άξονα και ανεβαίνει ανάμεσα στους κυλίνδρους.

Ο κινητήρας θα είναι τύπου V 90 μοιρών, μια διάταξη που η Honda έχει καιρό να χρησιμοποιήσει σε μοτοσυκλέτα της. Με μια πιο προσεκτική ματιά, αποκαλύπτεται επίσης ότι ο κινητήρας θα έχει διάταξη ενός εκκεντροφόρου επικεφαλής, αφού διακρίνονται ξεκάθαρα τα «κοκοράκια» ανοίγματος των βαλβίδων εξαγωγής στους κυλίνδρους.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό γεγονός είναι η διάταξη της ίδιας της μοτοσυκλέτας: Βλέπουμε ένα πλαίσιο τύπου χωροδικτύωμα, με τον κινητήρα ως ενεργό στοιχείο στον οποίο θα εδράζεται το ψαλίδι αλλά και η πίσω ανάρτηση. Ουσιαστικά δηλαδή, το «πλαίσιο» αποτελεί στήριξη μόνο για το τιμόνι και το υποπλαίσιο με τον κινητήρα να προσφέρει αυξημένη δομική στήριξη. Είναι μια φιλοσοφία η οποία θυμίζει αμέσως Ducati μοντέλα και πιο συγκεκριμένα το Monster, το οποίο ήταν και του ανάλογου ύφους. 

Πρόκειται για μια νέα naked μοτοσυκλέτα με υπετροφοδότηση, που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα; Μένει μόνο να μάθουμε και επίσημα.