Honda: Κι άλλα σχέδια χρήσης καμερών

Ένα βήμα παραπέρα πάει η Honda προτείνοντας περισσότερες λύσεις για χρήση καμερών στο κράνος του αναβάτη. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Honda «επιμένει» στην χρήση καμερών για την βελτίωση της εμπειρίας οδήγησης και της ασφάλειας στη μοτοσυκλέτα, παρά το γεγονός ότι οι ανταγωνιστές της ήδη ψάχνονται με πιο εξωτικά μέσα, όπως τα ραντάρ. Η Honda, σύμφωνα με σχέδια που αποκαλύφθηκαν από ξένους δημοσιογράφους, προτείνει την χρήση κάμερας τοποθετημένης στο κράνος του αναβάτη, στο πίσω μέρος, κοιτάζοντας προς τα πίσω.

Η κάμερα αυτή θα επιτηρεί διαρκώς το πίσω μέρος του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας, ενώ θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει οχήματα ή άλλου είδους επικείμενο κίνδυνο. Και κάπου εδώ ξεκινούν οι απορίες, καθώς δεν έχουν γίνει πολλές λεπτομέρειες γνωστές για το σύστημα, δεν δημοσιεύεται όμως τίποτα για δυνατότητα «απεικόνισης καθρέφτη» στον αναβάτη, μέσω αυτής της κάμερας.

Σύμφωνα με όσα είναι ακόμα γνωστά, το σύστημα θα εντοπίζει και θα επεξεργάζεται τα οχήματα που ακολουθούν την μοτοσυκλέτα, ενώ θα συνδέεται με τα ηλεκτρονικά της μοτοσυκλέτας δίνοντας ειδοποίηση σε περίπτωση κινδύνου, αλλά και παρεμβαίνοντας στην λειτουργία του οχήματος αν το ατύχημα είναι επικείμενο (φρενάροντας ή αλλάζοντας κατεύθυνση). Ωστόσο, αναφέρεται πως η κάμερα θα χρειάζεται σύστημα που θα την κρατά μονίμως σε οριζόντια θέση, αλλά και επεξεργαστή για τις εικόνες που θα λαμβάνει –και τα δύο, παράγοντες που θα αυξήσουν το κόστος και την πολυπλοκότητα.

Η Honda επιμένει, όμως, στις κάμερες, καθώς πριν λίγο καιρό είδαμε μια πατέντα, σχετικά με «στερεοσκοπικές» κάμερες στο εμπρός μέρος μιας Goldwing για αναγνώριση οχημάτων. Μένει μόνο να δούμε πως θα εξελιχθεί η ανάπτυξη αυτών των συστημάτων, καθώς όλα δείχνουν πως η πραγματικότητα στους δρόμους στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετική.