Honda: Ετοιμάζει σέλες με...κλιματισμό

Σε… άλλο επίπεδο θέλει να πάει την άνεση των δικύκλων η Honda, που κατέθεσε σχέδια που απεικονίζουν κλιματιζόμενη σέλα! Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Μπορεί η μοτοσυκλέτα να φαίνεται «αεράτη» και «το τέλειο όχημα» για πολλά κλίματα και ειδικά το δικό μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο αναβάτης εκτίθεται απευθείας στις «ορέξεις» του καιρού και των εποχών. Το πρόβλημα της αίσθησης ζέστης ή κρύου, το καλοκαίρι και το χειμώνα αντίστοιχα, είναι σαφώς υπαρκτό. Η Honda όμως φαίνεται ότι εργάζεται σε πατέντα για να το καταπολεμήσει.

Σε σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας, η Honda παρουσίασε τα πλάνα της για νέου τύπου σέλα, με ειδική κατασκευή και δυνατότητα προσαρμογής της θερμοκρασίας της, στα μέτρα του αναβάτη. Η σέλα θα είναι φτιαγμένη από νέου τύπου υλικό με διάτρηση, μέσα από το οποίο αέρας θα διοχετεύεται προς τον αναβάτη εξασφαλίζοντας θερμοκρασία, που θα έχει επιλέξει ο ίδιος μέσω χειριστηρίων.

Η σέλα συνδέεται με ειδικούς αγωγούς, με την εισαγωγή αέρα της μοτοσυκλέτας και την περιοχή κοντά στο ψυγείο. Το σχέδιο εξηγεί πως, όταν ο αναβάτης επιλέγει ψύξη, στην σέλα θα φτάνει αέρας από το «φρέσκο» ρεύμα που συναντά η μοτοσυκλέτα κατά την κίνησή της, ενώ στην ρύθμιση «θέρμανσης», ο αέρας θα προέρχεται από την περιοχή του ψυγείου του κινητήρα, οπότε θα είναι θερμός.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα απλή ενσάρκωση, που δεν θα έχει ανάγκη από κύκλωμα ατμών (όπως π.χ. πρακτικά σε κάθε σύστημα κλιματισμού οχημάτων κα όχι μόνο), άρα θα έχει και μειωμένο βάρος και ανάγκες συντήρησης. Παρά την απλότητά του, όμως, η Honda ισχυρίζεται ότι το σύστημα λειτουργεί όπως πρέπει, ενώ μάλιστα έχει ήδη δοκιμαστεί!

Πως σας φαίνεται αυτή η ιδέα; Θα μπορούσατε να αποδεχθείτε την εισαγωγή «κλιματισμού» στον εξοπλισμό των μοτοσυκλετών; Ουσιώδης ιδέα ή… εξοπλιστική φανφάρα;  
 

  • Νίκος

    Θεωρώ πως οι συνθήκες οδήγησης είναι πολύ σημαντικές για την απόδοση του οδηγού στο εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του, αλλά και στην μη απόσπαση της προσοχής του. Αν αυτό το σύστημα όντως δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να νιώθει καλύτερα - πιο άνετα κατά την οδήγησή του, τότε μπράβο στην honda για την σκέψη και την προσπάθεια να κάνει την οδήγηση μηχανής πιο ασφαλή. Μακάρι να προχωρήσει η εξέλιξη της μοτοσυκλέτας σε όλους τους τομείς και από όλες τις εταιρείες !

      12