Τα σχέδια που ίσως προδίδουν την νέα Scrambler από την Honda.

Τα σχέδια που ίσως προδίδουν την νέα Scrambler από την Honda.

Το Honda Bulldog του 2015.

Honda: Ετοιμάζει και 500άρι Scrambler;

Ένα νέο μέλος στην οικογένεια των μοντέλων 500 κυβικών σκέφτεται να προσθέσει η Honda, ακολουθώντας τις scrambler τάσεις της εποχής. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Η Scrambler μόδα καλά κρατεί, έλκοντας όλο και περισσότερους αναβάτες και κατασκευαστές στην δίνη της σε μια παγκόσμια αγορά που κυριολεκτικά σφύζει από τέτοια μοντέλα. Φαίνεται λοιπόν πως και η Honda «ακούει» την πρόσκληση της κατηγορίας, αφού σχέδια που κατέθεσε για κατοχύρωση αποκαλύπτουν ένα πιθανό νέο μέλος της οικογένειας των 500 κυβικών, σε scrambler παραλλαγή.

Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το «αντικείμενο» της πατέντας δεν είναι η ίδια η μοτοσυκλέτα, αλλά τα μαρσπιέ του αναβάτη και ο τρόπος που τοποθετείται η αντλία του πίσω φρένου. Όμως, μέσα από την πατέντα, μια νέα σιλουέτα μοτοσυκλέτας κάνει την εμφάνισή της, πάνω στην πασίγνωστη πλέον πλατφόρμα των 500 κ.εκ.

Δείτε το σχέδιο: Ο κινητήρας των 500 κυβικών διακρίνεται εύκολα, ενώ το πλαίσιο και το ψαλίδι θυμίζουν την Honda Rebel. Ωστόσο, οι διακεκομμένες γραμμές δείχνουν μια άλλη μορφή μοτοσυκλέτας, με την χαρακτηριστική επίπεδη και ψηλή σέλα μιας Scrambler, αλλά και μια ακόμα ισχυρή ένδειξη: Την εξάτμιση, που εμφανίζεται μονή και υπερυψωμένη, όπως στις περισσότερες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας. Επίσης, προσέξτε την ποδιά που βρίσκεται κάτω από τον κινητήρα και μπορεί να «προδώσει» μια scrambler μοτοσυκλέτα.



Καθώς λοιπόν η Honda δεν έχει ακόμη ένα «καθαρό» scrambler μοντέλο στην γκάμα της, δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι σκέφτεται να προσθέσει ένα. Μάλιστα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική μια τέτοια μοτοσυκλέτα στα 500 κυβικά, αφού τα περισσότερα μοντέλα του είδους είναι αρκετά ψηλότερα στον κυβισμό. Η ίδια η Honda, δε, δεν είναι εντελώς ξένη στο concept, αφού το 2015 είχε παρουσιάσει το Bulldog: Μια μοτοσυκλέτα με σκληροτράχηλη εμφάνιση και αρκετά κοινά στοιχεία, με το σχέδιο που βλέπουμε να κατοχυρώνεται τώρα. Περιμένουμε περισσότερα…