Αυτό είναι, όπως λένε οι Αμερικανοί, το νέο Honda Africa Twin 1100...

...ενώ αυτό είναι το Honda Africa Twin 1100 Adventure.

Honda: «Έσκασε» το Africa Twin 1100!

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της νέας Africa Twin, που «ξέθαψαν» Αμερικανοί – Δείτε τι άλλο δημοσιεύεται…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ένα από τα πλέον αναμενόμενα μοντέλα από την Honda, το Africa Twin 1100, φαίνεται ότι εμφανίστηκε δειλά σε πρώτες εικόνες! Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, το Africa Twin 1100 είναι πλέον αυτό που βλέπετε στις εικόνες, επιβεβαιώνοντας έτσι όλα τα σενάρια μέχρι τώρα.

Το πρώτο Africa Twin της νέας γενιάς, εμφανίστηκε όπως όλοι ξέρουμε ως μοντέλο 2016, στα 1.000 κυβικά και με 94 ίππους ισχύ. Ωστόσο, με τις Euro5 προδιαγραφές προ των πυλών και τον ανταγωνισμό να γίνεται ολοένα και ισχυρότερος, η Honda αποφάσισε να προβεί σε δραστικές αλλαγές στο μοντέλο, με την σημαντικότερη από αυτές να αφορά τον κινητήρα. Γνωρίζαμε ότι το Africa του 2020 θα  «παίξει» στα 1.100 κυβικά (πιο συγκεκριμένα, 1.084), σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι η ισχύς του θα ανέρχεται στους 101 ίππους.

Ο κινητήρας αυτός θα γίνει διαθέσιμος τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DCT, όπως γίνεται και στο τωρινό μοντέλο. Παράλληλα, η Africa Twin θα είναι και πάλι διαθέσιμη τόσο σε «απλή» βερσιόν, όσο και σε μία «Adventure» εκδοχή (κατά την Adventure Sports, αλλά δεν κοινοποιείται επίσημα κάποια ονομασία), όπως είναι άλλωστε και η νόρμα της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια.

Αυτή την φορά όμως, δεν έχουμε μόνο επιβεβαίωση πληροφοριών, αλλά και τις πρώτες εικόνες του νέου μοντέλου, όπως ισχυρίζονται οι δημοσιογράφοι του Motorcycle.Com. Δείτε την εικόνα:
Η μοτοσυκλέτα είναι όντως ανασχεδιασμένη μπροστά, με διαφορετικά φωτιστικά σώματα και μια πολύ μικρότερη ζελατίνα… Ακόμα, οι Αμερικανοί μιλούν για καινούργιο πλαίσιο και υποπλαίσιο, άρα έχουμε να κάνουμε με μία ριζικά νέα μοτοσυκλέτα. Παρά τις απαιτήσεις των προδιαγραφών Euro5, η εξάτμιση παραμένει μονή, παρόμοια στην σχεδίαση με αυτή του παρόντος μοντέλου και στην ίδια πλευρά.

Οι Αμερικανοί δεν έμειναν μόνο στην «απλή» Africa Twin: Φαίνεται πως αποκάλυψαν και την Adventure Sports έκδοση της, η οποία είναι εμφανώς πιο ογκώδης, φέρει μεγάλη ζελατίνα και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, διαφορετικές χούφτες και ένα δεύτερο σετ με φωτιστικά σώματα, που διακρίνεται κάτω από το κύριο ζευγάρι. 

Αν ισχύει το ρεπορτάζ, τότε το νέο μοντέλο είναι πραγματικότητα και ετοιμαζόμαστε να το υποδεχθούμε, είτε στην EICMA είτε νωρίτερα. Φίλοι του Africa, ετοιμαστείτε.