Μερικά από τα σχέδια της Honda για την ενσωμάτωση του ραντάρ στην Goldwing.

Μερικά από τα σχέδια της Honda για την ενσωμάτωση του ραντάρ στην Goldwing.

Honda: Έρχεται το Goldwing με ραντάρ

Νέα σχέδια που κυκλοφόρησαν ρίχνουν «λάδι στην φωτιά», για την παρουσίαση τεχνολογίας ραντάρ στην κορυφαία τουριστική μοτοσυκλέτα της Honda. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η τεχνολογία ραντάρ τείνει να γίνει κανόνας στις μεγάλες τουριστικές και adventure μοτοσυκλέτες, αφού μόνο για το 2021 έχουμε δύο σημαντικά μοντέλα που τη φέρουν (BMW R1250RT και Ducati Multistrada V4), ενώ αναμένεται τουλάχιστον ένα ακόμα, από την KTM. Μια εταιρεία όπως η Honda δεν γίνεται να μείνει πίσω από τις εξελίξεις και νέα σχέδια, βεβαιώνουν ότι ο Ιαπωνικός κολοσσός δουλεύει πάνω στην δική του πρόταση.
 
Πιο συγκεκριμένα, σε εικόνες που εξασφάλισε το βρετανικό BikeSocial, εμφανίζεται ξεκάθαρα η μορφή της Honda Goldwing, με έναν σένσορα ραντάρ στο εμπρός της μέρος. Η πατέντα την οποία συνοδεύουν τα σχέδια, αναφέρεται στις προκλήσεις της σωστής τοποθέτησης του πομποδέκτη ραντάρ στην μοτοσυκλέτα, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του. Η Honda δεν θέλει να αφήσει το ραντάρ σε κοινή θέα, όπως συμβαίνει στις πρώτες εφαρμογές του συστήματος, αλλά να το κρύψει πίσω από κατάλληλα τμήματα πλαστικού.
 
Με τις εξελίξεις στην κατηγορία να τρέχουν, ήταν φυσικό ότι και η Honda θα ακολουθούσε το μονοπάτι των ραντάρ για την ανάλογη εφαρμογή. Ακόμα, μην ξεχνάμε ότι η Goldwing είναι η ναυαρχίδα της Honda και είναι λογικό, η εταιρεία να θέλει να εφαρμόσει μια σημαντική τεχνολογία, πρώτα σε αυτή. Εκτός από όλα αυτά, η εταιρεία αποτελεί και έναν από τους μεγάλους «παίκτες» της τεχνολογίας, στο αυτοκίνητο.
 
Μένει μόνο να ξεκαθαριστεί, αν η Honda θα χρησιμοποιήσει σύστημα της Bosch παρόμοιο με αυτό των ανταγωνιστών της (κάτι που θα συντομεύσει την διαδικασία εξέλιξης), ή θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο ίσως καθυστερώντας λίγο παραπάνω. Περιμένουμε περισσότερα.
 
(Φωτό: BikeSocial)