Μπορεί να ξαναδούμε Honda CBR600 στα επόμενα χρόνια;

Honda CBR600RR: Φήμες για επιστροφή

Θα «λυγίσει» η Honda στην φαινομενική αναγέννηση των μοτοσυκλετών supersport 600 κυβικών, επαναφέροντας την CBR600RR στο προσκήνιο; Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το Honda CBR600 υπήρξε διαχρονικά μία από τις πιο πετυχημένες supersport μοτοσυκλέτες στα 600 κυβικά: Έχοντας συμβάλλει στην δημιουργία της κατηγορίας το 1987, κατάφερνε να ξεχωρίζει πολλές φορές ως το καλύτερο πακέτο στην κατηγορία. Η Honda (δυστυχώς;) έχει «σκοτώσει» το μοντέλο από το 2016, ανακοινώνοντας την διακοπή της ανάπτυξης του λόγω του αυξημένου κόστους εναρμόνισης του με το Euro4. Μήπως όμως η εταιρεία θα αλλάξει πλάνα;

Οι δημοσιογράφοι του Ιαπωνικού Young Machine σεναριολογούν για μια μεγαλειώδη επιστροφή του Honda CBR600RR, ως μοντέλο 2021. Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται ότι η νέα μοτοσυκλέτα θα φέρει τα αεροδυναμικά «καλούδια» του CBR 1000RR-R, εμφάνιση προφανώς εμπνευσμένη από το μεγάλο μοντέλο και όλες τις απαραίτητες αναβαθμίσεις στα μηχανολογικά. Αυτό βέβαια σημαίνει ένα πράγμα με βεβαιότητα, πριν οτιδήποτε άλλο: Την εναρμόνιση με το Euro5.

Είναι γνωστό ότι οι μάρκες μοτοσυκλετών υπέφεραν προκειμένου να συμμορφώσουν τις μοτοσυκλέτες τους με τις Euro5, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αύξησαν κυβισμούς για να μην χάσουν ισχύ. Αυτό μπορεί να σημάνει ότι η ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου 600αριού στην σπορ κατηγορία, μπορεί να το κάνει ακριβό τόσο στα κόστη όσο και στον τελικό καταναλωτή. Όμως, η Yamaha διατηρείται στην κατηγορία με το R6, η Kawasaki έχει το καινούργιο ZX-6R, ενώ η Aprilia ετοιμάζει είσοδο μεγατόνων με το RS660. Από άποψης ανταγωνισμού, μια επαναφορά του CBR600 έχει λογική.

Τι πιστεύετε ότι θα γίνει; Μπορεί η Honda να βγάλει από το ψυγείο ένα πολύ αγαπητό μοντέλο της και να του δώσει μια νέα ζωή; Περιμένουμε περισσότερα.