H άποψη του περιοδικού AutoBy για το νέο Honda CB1100X.

H άποψη του περιοδικού AutoBy για το νέο Honda CB1100X.

CB1100Χ: Ιδού το αντι-Tracer της Honda!

Φήμες λένε ότι η Honda ετοιμάζει μια νέα sport touring μοτοσυκλέτα, η οποία θα κολυμπήσει στα «νερά» μοτοσυκλετών όπως η Yamaha Tracer 900! Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Είναι γνωστό, ότι η Honda ετοιμάζει και άλλες μοτοσυκλέτες που θα εξοπλιστούν με τον πασίγνωστο πλέoν, δικύλινδρο των 1.084 κυβικών, που εξοπλίζει το Honda Africa Twin. To ιαπωνικό περιοδικό AutoBy δημοσίευσε μια σειρά εικόνων, στις οποίες δείχνει την δική του άποψη για μια από τις νέες μοτοσυκλέτες που έρχονται: Το Honda CB1100X.
 
Να σημειώσουμε εδώ ότι η μοτοσυκλέτα αυτή προφανώς και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά αποτελεί γνώμη του περιοδικού με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν. Η μορφή της μοτοσυκλέτας ακολουθεί τις τάσεις που γνωρίσαμε στις σύγχρονες sport touring / street adventure μοτοσυκλέτες της σημερινής εποχής όπως το Yamaha Tracer 900 (πλέον Tracer 9) και το BMW F900XR.
 
Δεν θα είναι απίθανο, η Honda να επιχειρήσει να ανταγωνιστεί αυτές τις δύο μοτοσυκλέτες, προσπαθώντας ίσως να δεσμεύσει μερίδιο της αγοράς από το Yamaha Tracer 900, που κυριαρχεί τα τελευταία έτη. Βέβαια, λόγω του διαφορετικού μοτέρ (και του χαρακτήρα του), το αναμενόμενο μοντέλο θα διαφοροποιείται από το Tracer ή το F900XR, παρουσιάζοντας μια δική του sport touring ταυτότητα.
 
Δεν αποκλείεται μάλιστα (ούτε και επιβεβαιώνεται φυσικά), ότι το μοντέλο ίσως φέρει μια πιο «πιεσμένη» έκδοση του κινητήρα, ώστε να προσφέρει ιπποδύναμη ανάλογη της κατηγορίας (το F900XR αποδίδει 105 ίππους, ενώ το Yamaha Tracer 9 έφτασε τους 119), φέροντας παράλληλα και το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο για την κατηγορία. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα… Όπως οι ξένες πηγές λένε, πάμε γα το 2022, για να δούμε το μοντέλο να αποκαλύπτεται. 

(Πηγή: BikeSocial, AutoBy)
 

  • Εμμανουήλ Χαμηλοθωρης

    Επιτέλους Honda βγάζει καινούργια μοντέλα Για να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες