Το Honda CB1000R του 2021, όπως... αχνοφαίνεται στα πλάνα του teaser του.

Honda CB1000R 2021: Προ των πυλών

Έτοιμη να παρουσιαστεί είναι η νέα γενιά του Honda CB1000R, όπως αποκαλύπτεται από ανάλογο teaser video που η Honda δημοσίευσε. Δείτε περισσότερα.

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Το Honda CB1000R είχε ανανεωθεί εκτενώς για το 2018, με ριζικά νέα εμφάνιση σε σχέση με τον προκάτοχο του, ξεκινώντας μάλιστα την «Neo Sports Café» σχεδιαστική φιλοσοφία για την εταιρεία. Με περισσότερα μοντέλα να ακολουθούν αυτή την «σχολή» design –CB125R, 300R και 650R-, φαίνεται πως η Honda έχει έτοιμο τον διάδοχο της ναυαρχίδας της γκάμας.
 
Πράγματι, πριν από λίγα 24ωρα, το teaser για την νέα Honda CB1000R του 2021 έκανε την εμφάνιση του στο Youtube. Τα πλάνα στο βίντεο είναι φυσικά «τεχνηέντως» φωτισμένα, χωρίς να αποκαλύπτουν πλήρως την μορφή του νέου μοντέλο (αυτό έλειπε), αλλά κάποια πράγματα θεωρούνται βέβαια από τώρα.
 
Αρχικά, το CB1000R θα πάρει την Euro 5 πιστοποίηση, κάτι που θα σημάνει αλλαγές σε μηχανολογικό επίπεδο. Δεν έχει γίνει γνωστό, αν ο κινητήρας των 1.000 κυβικών θα χάσει ισχύ προκειμένου να περάσει τα αυστηρότερα όρια, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξάτμισης, με το βάρος του μοντέλου να παίρνει ελαφρώς την «ανιούσα», κάτι που είναι κανόνας στην Euro 5 εποχή.
 
Σχεδιαστικά περιμένουμε επίσης αλλαγές και κάποιες από αυτές, φαίνονται και στο teaser: Νέες ζάντες, ελαφρώς διαφορετικό εμπρός φωτιστικό σώμα και μικρές διαφορές στο σχήμα της ουράς και της σέλας. Ακόμα, στο εμπρός μέρος διακρίνουμε την χρήση μιας μικρής ζελατίνας πάνω από το φωτιστικό σώμα.
 
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε πολύ για την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου, αφού η Honda θα την κάνει στις 10 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι…