Αριστερά, το υποθετικό Honda Africa Twin 250, δίπλα σε ένα επίσης υποθετικό Yamaha Tracer 250.

Honda Africa Twin 250: Ξανά στο προσκήνιο

Επανέρχεται ο «θόρυβος» γύρω από την παρουσίαση ενός νέου Honda Africa Twin 250, που θα βάλει την Honda εκ νέου στο παιχνίδι των μικρών on-off. Δείτε περισσότερα…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Οι φήμες για την παρουσίαση ενός νέου Honda Africa Twin 250 δεν είναι παλιές, κάθε άλλο μάλιστα, αφού κρατάνε πάνω από έναν χρόνο. Πρωτεργάτης της διάδοσης τους, ο ιαπωνικός ειδικός τύπος και συγκεκριμένα, το περιοδικό Young Machine, που σε πολλές περιπτώσεις έχει πέσει μέσα, στις αποκαλύψεις του για τα σχέδια των εταιρειών.
 
Αυτή την φορά, στο προσκήνιο επανέρχεται η είδηση της παρουσίασης του Africa Twin 250, ειδικά μάλιστα και εν αναμονή της αποκάλυψης ενός μεσαίου Africa Twin 800 η 850. Πως θα δημιουργηθεί η νέα μοτοσυκλέτα; Απλούστατα, η Honda θα βασιστεί στο ήδη υπάρχον CRF250L, αλλάζοντας του την εμφάνιση, πιθανώς αναβαθμίζοντας το στα σημεία και παρουσιάζοντας το εκ νέου, ως «Africa Twin 250».
 
Πρόκειται για μια κίνηση «εύκολη» να γίνει, από την Honda, με μια υπάρχουσα βάση μοτοσυκλέτας, πράγμα που θα την κρατήσει μακριά από κοστοβόρες διαδικασίες, ενώ όπως έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια, το σωστό marketing και η τοποθέτηση των μοντέλων στην αγορά μπορεί να τα απογειώσει ή να τα καταδικάσει. Με το «βάφτισμα» του CRF με το βαρύ όνομα Africa Twin, η Honda θέλει να αλλάξει ίσως εικόνα στην γκάμα της, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους αναβάτες. Μην ξεχνάτε, ότι η κατηγορία των μικρών on-off βρίσκεται σε σταθερά ανοδική τροχιά προς το παρόν και περισσότερα μοντέλα θα δημιουργήσουν ανταγωνισμό, άρα και καλύτερες μοτοσυκλέτες.
 
Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερα και επίσημα.  
(Φωτό: YoungMachine, RideApart)
 

  • tsouk

    όσο αναφορά την μεσαίου κυβισμού άφρικα τι γίνεται? κανένας δεν ξέρει αν θα βγει το 21' ή το 22' και ειμαστε πολλοι που περιμενουμε. για κάντε εσεις εκει στο μοτοτριτι καμία έρευνα να μας ενημερώσετε αν εχετε την καλοσύνη.