H Harley-Davidson Pan America

Harley Pan America: Διέρρευσε η τιμή του

Ένα κρίσιμο δεδομένο για το πολυαναμενόμενο Pan America της Harley-Davidson διέρρευσε πριν λίγες ώρες στα διεθνή μέσα: Πόσο θα στοιχίζει η νέα Adventure;

Η Harley-Davidson Pan America ετοιμάζεται πλέον για την επίσημη αποκάλυψη της σε έκδοση παραγωγής, 3 χρόνια μετά από το πρωτότυπο. Μια μοτοσυκλέτα με ξεκάθαρα… ευρωπαϊκό και adventure αέρα, η Pan America θεωρείται το επόμενο βήμα για την Harley-Davidson, το πιο μοντέρνο μοντέλο της εδώ και δεκαετίες και πιθανότατα να αλλάξει τον ρου της ιστορίας για την μάρκα. Πόσο καλά θα τα πάει στην αγορά λοιπόν;
 
Πριν από λίγες ώρες, σε αμερικανικά μέσα, διέρρευσε η τιμή του: Το Pan America θα κοστίζει περίπου 17.000 δολάρια, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε. Το γεγονός αυτό το θέτει το Pan America ως μια από τις πιο προσιτές Adventure της αγοράς της Αμερικής. Σε άμεση ισοτιμία σε ευρώ, το Pan America κοστίζει περίπου 14.000 ευρώ. Πρόκειται για μια τιμή που θα μπορούσε να προκαλέσει έντονες συζητήσεις, αν ισχύσει τελικά και στην Ευρώπη!
 
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Pan America παραμένουν υποσχόμενα: Οι Αμερικανοί δηλώνουν ισχύ που θα ξεπερνάει τα 145 άλογα, με κατασκόπους από την χώρα να μιλούν για 155 ίππους στην τελική μορφή του μοντέλου. Ο κινητήρας των 1.250 κυβικών θα βρίσκεται ψηλά και σε επίπεδο ροπής, ενώ ακούστηκε και η πληροφορία περί χρήσης συστήματος μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων, ώστε η ροπή να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ακόμα και στις χαμηλές στροφές, χωρίς να θυσιάζεται ισχύς.
 
Όπως καταλαβαίνουμε, το Pan America έχει μπροστά του μια δύσκολη δουλειά διείσδυσης σε μια πολύ δυνατή κατηγορία: Τα μεγάλα Adventure πολυτελείας. Σε επίπεδο ισχύος, βρίσκεται σίγουρα στην κατάλληλη θέση και μάλιστα ξεπερνάει τον ηγέτη της κατηγορίας, BMW GS, κατά αρκετούς ίππους –τουλάχιστον 9 παραπάνω από τους 136 του γερμανικού μοντέλου. Σε επίπεδο εξοπλισμού το Pan America θα πρέπει (και αναμένεται) να είναι κορυφαίο, μιας και ο πήχης βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη... Αν και η τιμή του μοντέλου μείνει κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ, τότε μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα που ήρθε για να σφετεριστεί πρωτιές.
 
Οι συζητήσεις για την Pan America συνεχίζονται αμείωτες και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, να δούμε από πρώτο χέρι την εμπορική πορεία του μοντέλου. Προς το παρόν, υπομονή περίπου 2 μήνες ακόμα, για την στιγμή που θα την δούμε στην παρουσίαση της, αν και αναμένεται και Online ντεμπούτο της, εντός του Ιανουαρίου.
 

  • ΘοδωρηςΚ

    Δεν υπαρχει περιπτωση η τιμη να μεινει κατω απο 20Κ ουτε στην Ευρωπη, ουτε φυσικα στην Ελλαδαρα μας