Έτσι θα προετοιμαστείς σωστά για τον χειμώνα

Διάβασε εδώ τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις τα προβλήματα και τις δυσάρεστες καταστάσεις τον χειμώνα.

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, αλλά πολλοί αναβάτες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τις μοτοσυκλέτες τους και τον χειμώνα παρά το κρύο και τη βροχή. Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτή την κατηγορία δες εδώ τι μπορείς να κάνεις για να προετοιμάσεις τον εαυτό σου αλλά και τη μοτοσυκλέτα σου.

Σωστός εξοπλισμός
Τα χειμερινά μπουφάν είναι εξοπλισμένα με αδιάβροχες και αντιανεμικές μεμβράνες, αλλά και με θερμικές επενδύσεις. Έτσι σε προστατεύουν από τα στοιχεία της φύσης και σε κρατούν ζεστό κάτω από όλες τις συνθήκες, καθώς διαθέτουν πολλά λεπτά στρώματα που παγιδεύουν τον αέρα στο εσωτερικό στους και δρουν σαν μόνωση.
 
Διάφανη ζελατίνα κράνους
Κατά τους χειμερινούς μήνες η μέρες γίνονται μικρότερες καθώς ο ήλιος δύει νωρίτερα. Αν χρησιμοποιείς φιμέ ζελατίνα στο κράνος σου, θα ήταν καλό να την αλλάξεις με μια διάφανη για να έχεις καλή ορατότητα τη νύχτα. Επίσης, εφοδιάσου με αντιθαμβωτική μεμβράνη για να μη θαμπώνει η ζελατίνα.

Πάρε δεύτερο ζευγάρι γάντια
Αν ο καιρός είναι βροχερός, είναι καλό να έχεις μαζί σου ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια, ώστε να μπορείς να αλλάξεις σε περίπτωση που βραχεί το ένα. Με βρεγμένα και παγωμένα χέρια δεν θα μπορείς χρησιμοποιείς τα χειριστήρια της μοτοσυκλέτας κανονικά, οπότε φρόντισε να τα διατηρείς στεγνά και ζεστά.

Κλείσε τα κενά
Προσπάθησε να μην αφήνεις κενά στον εξοπλισμό σου από όπου θα μπορούσε να περάσει το νερό ή ο κρύος αέρας. Τα πιο συνηθισμένα κενά εντοπίζονται στον λαιμό και μεταξύ γαντιού και μπουφάν ή μπότας και παντελονιού. Για να τα καλύψεις εφοδιάσου με κάποιο ισοθερμικό κολάρο, γάντι που ανεβαίνει πάνω από τον καρπό και ψηλές μπότες.

Μην κάνεις απότομες κινήσεις κατά την οδήγηση
Τον χειμώνα οι δρόμοι έχουν χαμηλή θερμοκρασία και μπορεί να είναι βρεγμένοι ή να έχουν φύλλα σε περίπτωση που μιλάμε για επαρχιακούς. Όλα αυτά μειώνουν την πρόσφυση και απαιτούν λεπτούς χειρισμούς. Απέφυγε τις απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις, τις μεγάλες κλίσεις και τις υψηλές ταχύτητες.

Φρόντισε τη μοτοσυκλέτα
Οι βρεγμένοι δρόμοι λερώνουν τη μοτοσυκλέτα και μεταφέρουν πάνω της τη βρωμιά του δρόμου. Πλένε τακτικά τη μοτοσυκλέτα με κρύο νερό για να μην συσσωρεύεται η βρωμιά και κάνε συχνά καθαρισμό και λίπανση της αλυσίδας.

Αυτό και πολλά ακόμη  χρήσιμα άρθρα μπορείτε να βρείτε στο blog του toofast.gr.