Επίσημο: Επιστροφή Pedsrosa στα MotoGP ως wildcard

H ΚΤΜ επιβεβαίωσε ότι ο Dani Pedrosa θα αγωνιστεί στον αγώνα MotoGP της Αυστρίας που θα γίνει στις 8 Αυγούστου.

KTM: 390 DUKE 2024 Αποκτήστε το στο δίκτυο ΚΤΜ

Ο Pedrosa θα αγωνιστεί με μια τρίτη εργοστασιακή KTM RC16 μαζί με τους Miguel Oliveira και Brad Binder για πρώτη φορά μετά το τέλος του πρωταθλήματος του 2018. Οι φήμες σχετικά με την επιστροφή του καλά κρατούν από τότε που σταμάτησε η αγωνιστική του καριέρα μετά από 13 χρόνια στη Repsol Honda, προκειμένου να αναλάβει την εξέλιξη της KTM. Μάλιστα, ο Ισπανός απέρριψε πολλές προτάσεις καθώς είχε επικεντρωθεί στη βελτίωση της RC16.

Πλέον, με την φετινή RC16 να φτάνει στο τέλος της εξέλιξής της, το βάρος θα ξεκινήσει να πέφτει στην μοτοσυκλέτα του 2022. Έτσι, ο Pedrosa δέχθηκε την πρόταση της KTM να αγωνιστεί στον εντός έδρας αγώνα της εταιρείας.

Όπως ο ίδιος δήλωσε: “Το να δουλεύω με την KTM στα MotoGP και να μοιράζομαι την εμπειρία μου, ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον project από την αρχή. Βήμα – βήμα κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε και τώρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον το να αγωνιστούμε ξανά γιατί σου δίνει μια τελείως διαφορετική οπτική σε σχέση με τις δοκιμές εξέλιξης. Έχει περάσει πολύς καιρός από τον τελευταίο μου αγώνα και η ψυχολογία σε ένα GP είναι πολύ διαφορετική από τις δοκιμές. Στόχος μου είναι να δοκιμάσουμε πώς δουλεύουν τα πράγματα που είναι πάνω στη μοτοσυκλέτα σε συνθήκες αγώνα και ελπίζω να κατανοήσω τις ανάγκες και τις επιθυμίες των αναβατών. Βλέποντας τους αγώνες καταλαβαίνω τη βελτίωση που έχει γίνει, αλλά για να καταλάβεις περισσότερα για τις νέες τεχνολογίες και τις στρατηγικές, πρέπει να αγωνιστείς. Είναι δύσκολο το να μιλήσω για τις προσδοκίες μου από τη στιγμή που έχω τόσο καιρό να αγωνιστώ. Μπορεί να μπω σε ψυχολογία αγώνα ή και όχι, αλλά θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο περισσότερο μπορώ.”

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »