Ένα «εξωγήινο» Honda CBX750F

Θα κυκλοφορούσατε αυτή την απίστευτη μετατροπή ενός κλασικού Honda; Δείτε την ιστορία πίσω από αυτό…

HONDA: Δείτε τι προσφορές ισχύουν!

Ο Igor Teeken είναι ένας τεχνικός κλιματισμού, με πάθος για την custom μοτοσυκλέτα και γνώσεις κατασκευαστικής μηχανουργίας. Όπως θυμάται ο ίδιος, ζωγράφιζε μοτοσυκλέτες όταν ήταν παιδί, ενώ απέκτησε το πρώτο του δίκυκλο σε ηλικία 17 ετών και τα υπόλοιπα ήταν… ιστορία. Στον ελεύθερό του χρόνο, ο Teeken ασχολείται έντονα με το customizing και η μοτοσυκλέτα που βλέπετε είναι η τρίτη του προσωπική δουλειά.

Η βάση αποτελείται από μια Honda CBX750F την οποία ο Teeken απέκτησε σε αρκετά κακή κατάσταση, αμέσως μετά την συμμετοχή του στον αγώνα Glemseck του 2016. Πάνω στο νέο του απόκτημα, ο Teeken ήθελε να χτίσει την μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετείχε στην επόμενη αγωνιστική συνάντηση και σκοπός του, ήταν να κάνει την μοτοσυκλέτα ελαφρύτερη και χαμηλότερη.

Ξεκινώντας από την χειροποίητη, πολύ ιδιαίτερη εμφανισιακά μάσκα, την οποία ο Teeken κατασκεύασε στο χέρι, όλα τα ηλεκτρικά στοιχεία του CBX τοποθετήθηκαν από πίσω της. Σε όλη την έκταση της μοτοσυκλέτας, ο Teeken θέλησε να κρατήσει συμμετρικές γραμμές χωρίς υπερβολές. Χειροποίητο είναι και το ρεζερβουάρ, στο οποίο μάλιστα ο Teeken «έκρυψε» την μπαταρία της μοτοσυκλέτας.

Το ψαλίδι του μοντέλου μάκρυνε κατά 60 χιλιοστά, ενώ εντυπωσιακή είναι η διάταξη εξάτμισης που ο Teeken δημιούργησε. Χρησιμοποίησε 2 τελικά, τις κατάλληλες σωληνώσεις και την στήριξε σε ένα υποπλαίσιο που κατασκεύασε για αυτό τον λόγο!

Στο φινίρισμα, ο Teeken επέλεξε ουδέτερα χρώματα, προκειμένου να αναδείξει την λεπτομέρεια της δουλειάς του, χωρίς ωστόσο να γίνει φλύαρος. Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα;