Οι ξεχωριστές ικανότητες, ο πλούσιος εξοπλισμός και η προσιτή τιμή μαρτυρούν, ότι το scooter της Sym μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της καθημερινής μετακίνησης.

Sym HD 300

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Αδιαμφισβήτητα η πρακτικότητα και η ευκολία στη μετακίνηση είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να ενσωματώνει ένα scooter 300 κυβικών. Όταν όμως αυτά, συνδυάζονται με ισχυρό κινητήρα και μια απόλυτα προσιτή τιμή, τότε η επιλογή αυτή αποτελεί δέλεαρ για κάθε υποψήφιο αγοραστή.
 
Βασικό γνώρισμα της κατηγορίας των 300αριών είναι οι δυνατότεροι κινητήρες σε σχέση με τα scooter μικρότερου κυβισμού, αφού έχουν σχεδιαστεί για πιο άνετες καθημερινές μεταβάσεις , καθώς και μικρές εξορμήσεις εκτός κλείνον άστυ. Έτσι στα σπλάχνα του HD συναντάμε τον γνωστό για την αξιοπιστία του, μονοκύλιδρο, υγρόψυκτο κινητήρα F4 της Sym με χωρητικότητα 278 κ.εκ. Ο διαστάσεων 75x63mm κύλινδρος είναι από αλουμίνιο, με ειδικής επεξεργασίας SiC κεραμική επίστρωση. Σε συνδυασμό με τα νέα πηνία και το ελαφρύτερο βολάν, επέφεραν ελάφρυνση βάρους του κινητήρα κατά 3 κιλά. 

Έτσι το μοτέρ δουλεύει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και με ελάχιστες τριβές. Η απόδοση φτάνει τους 27,5 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. με μέγιστη ροπή 2,7 kg-m στις 6.250 σ.α.λ. Η τροφοδοσία πραγματοποιείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό, με τη μονάδα ελέγχου ECU να προέρχεται από την Keihin. Ο κινητήρας είναι αρκετά δυνατός, αλλά  παράλληλα οικονομικός με μέση κατανάλωση κάτω από 4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. 
 
Το HD 300 διαθέτει όλα τα απαιτούμενα προσόντα, ώστε να πρωταγωνιστήσει στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη αλλά και σε περιαστικά δρομολόγια. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 800 χιλιοστά από το έδαφος και σου επιτρέπει να πατήσεις με ασφάλεια και τα δύο πέλματα στην άσφαλτο. Μεγάλο είναι και το τμήμα που αντιστοιχεί στον  συνεπιβάτη, ενώ οι μεγάλες χειρολαβές που έχει στη διάθεση του για να στηριχθεί. Με το άνοιγμα της σέλας, αποκαλύπτεται ο χώρος αποθήκευσης, ο οποίος φτάνει τα 51 λίτρα χωρητικότητας. Εκεί θα χωρέσουν ένα full-face κράνος και διάφορα αντικείμενα, όπως έγγραφα, αδιάβροχο ή tablet. 
 
Την πρακτικότητα αυξάνει κατακόρυφα και το Top Box που μπορεί να τοποθετηθεί στην ενσωματωμένη μια σχάρα στο πίσω μέρος. Εξτρά μικροαντικείμενα μπορούν να τοποθετηθούν στο ντουλαπάκι που βρίσκεται στο εσωτερικό της ποδιάς και το οποίο διαθέτει θύρα USB προς φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών. Το παζλ της πρακτικότητας συμπληρώνεται με τον αναδιπλούμενο γάντζο που θα μεταφέρει τον προσωπικό σου χαρτοφύλακα ή τα ψώνια από το σουπερ μάρκετ. Ο κεντρικός διακόπτης επιτελεί πολλαπλό ρόλο, αφού εκτός από την εκκίνηση του κινητήρα, είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα της σέλας και της pop-up τάπας του ρεζερβουάρ. Παράλληλα ασφαλίζει, για επιπλέον αντικλεπτική προστασία.
 
Το νέο HD έχει μεγαλώσει σε κυβικά και κατά συνέπεια σε δυνατότητες. Ο δυνατός F4 300αρης κινητήρας είναι ομαλός σε λειτουργία και δυνατός σε απόδοση. Χαρίζει άμεσες εκκινήσεις στα φανάρια και γρήγορες ενδιάμεσες επιταχύνσεις. Η μετάδοση είναι βελούδινη και δεν υπάρχει ο παραμικρός κραδασμός, κάτι που συνεισφέρει στις άνετες μεταβάσεις. Οι ικανότητες του HD δεν περιορίζονται στο αστικό πεδίο. Η τελική των 133 χλμ / ώρα (140+ στο κοντέρ), του επιτρέπει να εκτελεί και υπεραστικά δρομολόγια χωρίς προβλήματα. Η θέση οδήγησης είναι άνετη και η μαλακή σέλα είναι σχεδιασμένη να μην κουράζει στην συνεχόμενη χρήση. Ο νέος σχεδιασμός του πλαισίου, που επιτεύχθηκε χάρη στην ειδική μελέτη των ενισχύσεων στο διπλό σωληνωτό πλαίσιο και το ψαλίδι μειωμένου βάρους, , είχαν σαν αποτέλεσμα την ελάφρυνση του οχήματος κατά 12 κιλά, διατηρώντας παράλληλα την ακαμψία του. Σε συνδυασμό με τα 3 λιγότερα του κινητήρα, η μείωση του συνολικού βάρους φτάνει τα 15 κιλά. 
 
Έτσι, το HD έχει ανάλαφρη αίσθηση και σου δίνει εμπιστοσύνη, ώστε να πραγματοποιήσεις γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης και αστραπιαίους ελιγμούς, παραμένοντας ταυτόχρονα πάντα στιβαρό και ακλόνητο. Το νέο scooter θα πατήσει σταθερά στο έδαφος και σου επιτρέπει να στρίψεις με ασφάλεια. Εκτός από την ανάρτηση, βασικό ρόλο παίζουν και οι τροχοί των 16 ιντσών, οι οποίοι χαρίζουν στο HD πολύ καλή οδική συμπεριφορά και μεταφέρουν σωστή αίσθηση στον οδηγό. Αντίστοιχα καλή είναι και η λειτουργία του συστήματος πέδησης. Το πάτημα της μανέτας εξασφαλίζει δυνατές επιβραδύνσεις, με το φρένα να είναι προοδευτικά κα χωρίς να γίνεται άσκοπη χρήση του ABS.
 
Η τιμή του HD300 F4s Top Box ανέρχεται στα 3.990 ευρώ 

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στο μοντέλο που σας ενδιαφέρει)

Δείτε και τα 133 μοντέλα της Εκθεσης