Με σχεδιαστική ανανέωση, εξοπλιστική και εργονομική εξέλιξη και μια πληθώρα ηλεκτρονικών, αλλά και με εναρμονισμό στις προδιαγραφές Euro 5, το κορυφαίο μοντέλο MT είναι εδώ.

Με σχεδιαστική ανανέωση, εξοπλιστική και εργονομική εξέλιξη και μια πληθώρα ηλεκτρονικών, αλλά και με εναρμονισμό στις προδιαγραφές Euro 5, το κορυφαίο μοντέλο MT είναι εδώ.

Yamaha MT-10
Yamaha MT-10
Yamaha MT-10
Yamaha MT-10
Yamaha MT-10
  • Με σχεδιαστική ανανέωση, εξοπλιστική και εργονομική εξέλιξη και μια πληθώρα ηλεκτρονικών, αλλά και με εναρμονισμό στις προδιαγραφές Euro 5, το κορυφαίο μοντέλο MT είναι εδώ.
  • Yamaha MT-10
  • Yamaha MT-10
  • Yamaha MT-10
  • Yamaha MT-10
  • Yamaha MT-10

Yamaha MT-10

Πάρε προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο και κέρδισε ένα κράνος LS2 Vector Evo αξίας 219€. περισσότερα »

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας του MT-10 προέρχεται απευθείας από το R1 και, σύμφωνα με την Yamaha, είναι ο ισχυρότερος κινητήρας που έχει τοποθετηθεί σε hypernaked μοντέλο της. Σε πρώτο επίπεδο, η Yamaha δεν ανακοίνωσε τιμές ισχύος και ροπής στο επίσημο δελτίο τύπου που δημοσίευσε, όμως αναμένονται στο επίπεδο των 164 ίππων (από 158) και των 11,4 kgm ροπής (από 11,3), στις 11.500 και 9.000 στροφές αντίστοιχα. Ο κινητήρας συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές Euro5, με αρκετές αλλαγές ώστε η απόδοση στις μεσαίες στροφές να αυξηθεί. Η Yamaha δηλώνει ότι το επίπεδο ροπής είναι αυξημένο μεταξύ των 4.000 και των 8.000 στροφών.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η Yamaha έδωσε μεγάλη σημασία στην ανάδειξη του ξεχωριστού ήχου ενός crossplane κινητήρα, με νέο φιλτροκούτι με διαφορετικά μήκη και διατομές εισαγωγών και ειδικές εμπρόσθιες γρίλιες acoustic amplifier. Φυσικά ρόλο στον ήχο παίζει και η εξάτμιση, η οποία είναι φτιαγμένη από τιτάνιο.

Η εμφάνιση της MT-10 έχει προφανώς αλλάξει, με διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση στο εμπρός μέρος. Τα δύο LED «φρύδια» κυριαρχούν παίζοντας τον ρόλο των φώτων ημέρας, ενώ χρησιμοποιούνται 2 LED προβολείς για τον κύριο φωτισμό. Οι αεραγωγοί είναι νέοι σε σχεδίαση, ενώ τα πλαστικά τμήματα της MT-10 είναι λιγότερα, με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να έχει ένα πιο έντονο naked look. Η Yamaha χαρακτηριστικά δηλώνει ότι το μοντέλο απαλλάχθηκε από κάθε περιττό πλαστικό τμήμα, ώστε να αναδειχθεί η «μηχανική ομορφιά» της μοτοσυκλέτας. Η σέλα έχει διαφορετική σχεδίαση με στόχο την μεγαλύτερη άνεση, ενώ το κάλυμμα του ρεζερβουάρ υπόσχεται καλύτερη αίσθηση στα πόδια του αναβάτη.
 
Το νέο MT-10 εξοπλίζεται με ένα υπερπλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον αναβάτη, όπως για παράδειγμα: 4 χαρτογραφήσεις ισχύς κινητήρα, IMU 6 αξόνων που συνεργάζεται με traction control, slide control και σύστημα περιορισμού ανύψωσης εμπρός τροχού, ηλεκτρονική διαχείριση φρένου κινητήρα και διαμοιρασμού ισχύος πέδησης, όπως επίσης και το σύστημα Yamaha Ride Control. Το τελευταίο, ομαδοποιεί τις ρυθμίσεις όλων των παρακάτω ηλεκτρονικών συστημάτων, σε 4 επιλογές λειτουργίας: Από την πιο επιθετική και σπορ ρύθμιση Α, μέχρι την πιο ομαλή και σχεδιασμένη για αντίξοες συνθήκες D. Το ΜΤ-10 εξοπλίζεται πλέον με έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών.

To νέο MT-10 της Yamaha φέρει ανανεωμένες ρυθμίσεις στις αναρτήσεις, για καλύτερη ισορροπία συμπεριφοράς σε όλες τις συνθήκες, ενώ το εμπρόσθιο φρένο ελέγχεται από μια νέα, ακτινική τρόμπα της Brembo που υπόσχεται «βελτιωμένη αίσθηση και έλεγχο».
 
Η τιμή του Yamaha MT-10 είναι 16.750 ευρώ