Dunlop Sportsmart TT: Το ελαστικό του BMW M1000RR

To 50/50 ελαστικό υψηλών επιδόσεων της Dunlop, Sportsmart TT, επιλέχθηκε ως αποκλειστικό ελαστικό πρώτης τοποθέτησης στο BMW M1000RR, την νέα υπερμοτοσυκλέτα της Γερμανικής εταιρείας. Δείτε περισσότερα.

(ακολουθεί δελτίο τύπου Dunlop)
 
Αυθεντική αγωνιστική επίδοση στο δρόμο και στην αγωνιστική πίστα:
Το νέο ελαστικό Dunlop SportSmart TT επιλέχθηκε για τη νέα BMW M 1000RR
 
  • Το πρώτο δίτροχο μοντέλο Μ της BMW φοράει αποκλειστικά ελαστικά Dunlop
  • Απόλυτη εξέλιξη του superbike BMW S 1000 RR
  • To ελαστικό SportSmartTT προσφέρει δυνατότητες 50/50 σε δρόμο και αγωνιστική πίστα
 
Η BMW Motorrad παρουσίασε τη νέα M 1000RR, την πρώτη μοτοσικλέτα Μ της κατασκευάστριας εταιρίας.
To νέο μοντέλο βασίζεται στο μοντέλο S 1000 RR και είναι σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες, που επιζητούν υψηλές επιδόσεις. Η BMW επέλεξε το ελαστικό Dunlop SportSmart TT για την περιορισμένη έκδοση του νέου δυναμικού μοντέλου M 1000 RR.
 
Παρόμοια με τη νέα μοτοσικλέτα, το ελαστικό SportSmart TT προσφέρει τεχνολογία προερχόμενη από το πάθος για αγώνες, μέσα από ένα ελαστικό που είναι εξίσου αποδοτικό στο τόσο δρόμο όσο και στην πίστα αγώνων.
 
Συγκριτικά με άλλαsuperbike, το νέο μοντέλο BMWM 1000 RR, διαθέτει επιπλέον αποδεδειγμένα αγωνιστικά υλικά προηγμένης τεχνολογίας και ανταλλακτικά, όπως για παράδειγμα φτερά από ανθρακόνημα και τους τροχούς. Επίσης, είναι κατασκευασμένο με απόλυτη ακρίβεια ώστε να αποδίδει 212 HP σε 14,500 στροφές ανά λεπτό.
 
Μια μηχανή με κινητήρια δύναμη τις κορυφαίες επιδόσεις, που είναι εμπνευσμένη από το αγωνιστικό πνεύμα, απαιτεί ένα ελαστικό κορυφαίας ποιότητας και με πάθος αγωνιστικές επιδόσεις.
 
Το ελαστικό Dunlop SportSmart TT διαθέτει την ίδια τεχνολογία NTECRT με τα ελαστικά της Dunlop που κατέκτησαν τη νίκη στο Ιsle of Man TT. Αυτό επιτρέπει τη διατήρηση χαμηλά της πίεσης του πίσω ελαστικού για χρήση σε πίστα, αυξάνει την επιφάνεια επαφής του ελαστικού με το δρόμο, με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης.
 
Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του ελαστικού SportSmartTT είναι το Speed VentThread, που διαθέτει αυλακώσεις πέλματος, οι οποίες ανοίγουν ή κλείνουν όταν το ελαστικό στρίβει. Αυτό δημιουργεί ένα φαινόμενο απαγωγής θερμοκρασίας (vent-like effect),μη επιτρέποντας την υπερθέρμανση του ελαστικού.
 
 
Ο Miguel Morais, Original Equipment Manager, Dunlop Moto Europe, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που η BMW έχει απονείμει στην Dunlop μια αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας με προμήθεια ελαστικών για την πρώτη μοτοσικλέτα «M». Κάθε μοντέλο BMW M 1000 RR, θα είναι εξοπλισμένο με ελαστικά SportSmartTT, υπογραμμίζοντας και υποστηρίζοντας εξίσου τις υψηλές επιδόσεις και την άριστη τεχνολογία του ελαστικού».
 
 
Νίκη σε αγώνες και σε δοκιμές περιοδικών
 
Η Dunlop κατέχει μια υπερήφανη ιστορία γεμάτη επιτυχίες σε πίστες αγώνων, η οποία ενισχύεται με την αγωνιστική έκδοση του S 1000 RR. H BMW Motorrad Team κατέχει το προβάδισμα στο Πρωτάθλημα FIM Endurance World που ολοκληρώνεται στο Estoril αυτό το Σαββατοκύριακο.
               
Στο γαλλικό Πρωτάθλημα Superbikeo οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας Kenny Foray κυριάρχησε στους αγώνες Ledenon νωρίτερα αυτό το μήνα με την BMWμοτοσικλέτα του που φορούσε ελαστικά Dunlop. Στο δρόμο, ο Peter Hickman βασίστηκε στη συνεργασία της BMW με την Dunlop για να κερδίσει το Isle of Man TT, το Grand Prix του Μακάο, ενώ έγραψε το ρεκόρ των αγώνων δρόμου στο Ulster GrandPrix.
               
Οι ειδικοί περιοδικών μοτοσικλετών που δοκίμασαν τη νέα μοτοσικλέτα, αξιολόγησαν το SportSmart TT ως νικητή. Η βρετανική ομάδα του Fast Bikes, βαθμολόγησε τα ελαστικά SportSmart TT ως τα καλύτερα ελαστικά superbike σε μια κρυφή δοκιμή πίστας,1 ενώ απονεμήθηκε το βραβείο του «Kαλύτερου ελαστικού χειρισμού» από το γερμανικό περιοδικό «PS» 2.
 
Ο Luca Davide Andreoni, Marketing Manager Dunlop Moto Europe, πρόσθεσε: «Η γκάμα σπορ ελαστικών της Dunlop διαθέτει ένα ελαστικό για κάθε τύπο αναβάτη superbike. Από το SportSmart Mk3 που είναι προσανατολισμένο στο δρόμο, μέχρι τους νικητές αγώνων GP Racer και GP Pro, η Dunlop διαθέτει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα υπερ-σπορ ελαστικών. Το SportSmart TT απλώνεται τόσο σε δρόμο όσο και σε πίστα, προσφέροντας εκπληκτική ανατροφοδότηση και πρόσφυση στους αγώνες. Για αυτό είναι το τέλειο ελαστικό για τόσο εξελιγμένες σπορ μοτοσικλέτες όπως η BMWM 1000 RR.» 
 
  1. Περιοδικό FastBikes, έκδοση Σεπτεμβρίου 2018.
  2. Περιοδικό PS, Μάιος 2018. Σκορ 28 στους 30 βαθμούς
 
Σχετικά με την Dunlop
 
Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP.
Στους τέσσερις τροχούς, η Dunlop είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των 24 Ωρών του Le Mans.