Από αριστερά, οι Pecco Bagnaia και Jack Miller, μπροστά από τις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες τους.

Ducati: Παρουσιάστηκε η ομάδα MotoGP (+video)

Την νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα αλλά και το ρόστερ της ομάδας των MotoGP, παρουσίασε η Ducati σε ειδική online εκδήλωση. Δείτε περισσότερα.

Η Ducati παρουσίασε επίσημα την αγωνιστική της μοτοσυκλέτα και την ομάδα της, για τα MotoGP του 2021. Η Desmosedici μπαίνει στον 19ο χρόνο συμμετοχής της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και για το 2021, οι αναβάτες που θα αγωνιστούν για το πρωτάθλημα θα είναι οι Jack Miller και Francesco «Pecco» Bagnaia.
 
Η Desmosedici του 2021 διατηρεί το εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα της, που γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2019, ενώ επιβεβαιώνει την Lenovo ως χορηγό ονομασίας για την ομάδα, η οποία θα ονομάζεται Ducati Lenovo Team.
 
Λόγω των μέτρων περιορισμού του κόστους για τις ομάδες που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (λόγω των συνεπειών της πανδημίας), η Desmosedici του 2021 είναι σε μεγάλο βαθμό όμοια με την GP20, καθώς η ανάπτυξη σε πολλούς τομείς έχει «παγώσει», ένα μέτρο στο οποίο υπάγονται και οι Suzuki, Honda και Yamaha. Με την έναρξη της σεζόν, θα επιτραπούν οι εξελίξεις στην αεροδυναμική αλλά και στα τμήματα όπως πλαίσιο, αναρτήσεις κλπ.
 
Γενικός διευθυντής παραμένει ο Gigi Dall Igna, ενώ ο Paolo Ciabbati διατηρεί την θέση του επικεφαλής ομάδας. Στο πρωτάθλημα του 2021, η Ducati ως κατασκευαστής θα έχει παρουσία στα grid με 4 ακόμα μοτοσυκλέτες, με τις ομάδες Avintia (Joann Zarco – Jorge Martin) και Pramac (Enea Bastianini – Luca Marini).