Ducati: «Μη ανταγωνιστικά τα ηλεκτρικά!»

Δηλώσεις του Andrea Buzzoni που προεπισκοπούν την κατάσταση σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, δημοσιεύθηκαν στα ξένα μέσα… Συμφωνείτε μαζί του;

Με την πίεση της αγοράς προς ένα πιθανό ηλεκτροκίνητο μέλλον, πολλοί «παραδοσιακοί» παίκτες στην βιομηχανία μοτοσυκλέτας καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις, τις οποίες… δεν θα τις ήθελαν και τόσο. Αυτή την φορά, σε «ανάκριση» Ιταλού συναδέλφου μας, απάντησε ο Andrea Buzzoni της Ducati, σχετικά με τα ηλεκτρικά σχέδια της Ducati.

Ο Buzzoni αρχικά ανέφερε την δυσπιστία του στην ηλεκτροκίνηση –με την παρούσα τεχνολογία- λέγοντας συγκεκριμένα: «Το θέμα είναι πολύπλοκο. Η σημερινή τεχνολογία δεν μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε μια εμπορικά ανταγωνιστική ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Οι λόγοι είναι οι μεγάλοι χρόνοι επαναφόρτισης, το μεγάλο βάρος, η μειωμένη αυτονομία και τελικά, η υψηλή τιμή. Βραχυπρόθεσμα, δεν θα υπάρξει ηλεκτροκίνητη Ducati».

Ο Buzzoni ωστόσο συνέχισε τις δηλώσεις του και μοιράστηκε το όραμά του για τις πιθανές εφαρμογές της ηλεκτροκίνησης, στις μελλοντικές Ducati: «Παραμένοντας σε υποθετικό επίπεδο, βλέπω δύο διαφορετικές εφαρμογές. Για τις αρετές της τρομερής επιτάχυνσης του ηλεκτρικού κινητήρα, θα έβλεπα κάτι σαν την E-Panigale, μια τέτοια supersport. Από την άλλη πλευρά, σε επίπεδο urban-μόδας, που είναι η άλλη πλευρά της ηλεκτροκίνησης, ένα ηλεκτρικό scrambler δεν θα ήταν εκτός θέσης!»