Ducati 749 «Arriera»

Μια μοτοσυκλέτα σχεδόν εξολοκλήρου χειροποίητη, με ξύλο και δέρμα, που αναφέρεται σε ένα από τα εθνικά σύμβολα της Αργεντινής. Πως σας φαίνεται;

Για την Αργεντινή, οι «Gauchos» είναι κάτι σαν εθνικοί ήρωες και σύμβολα της λαογραφίας της χώρας. Οι Gauchos ήταν αναβάτες αλόγων, που τριγυρνούσαν στα άγρια τοπία της χώρας και επιβίωναν κατασκευάζοντας εργαλεία και σκαλίζοντας ξύλο και μέταλλο. Ο ιδιοκτήτης και δημιουργός της μοτοσυκλέτας αυτής, Sebastian Archaval, κατάγεται από την Αργεντινή και είναι επιχειρηματίας και bike builder. Με μοτοσυκλέτα βάσης μια Ducati 749, αποφάσισε να φτιάξει το προσωπικό του «έργο τέχνης».

Ο Archaval δεν είχε… κανένα απολύτως πρόβλημα με τις επιδόσεις της 749 και την συμπεριφορά της, όμως ήθελε να δημιουργήσει κάτι ανεπανάληπτο στην εμφάνιση και την ταυτότητα. Για αυτό, ο Αργεντινός έλυσε την 749 στα εξ ων συνετέθη και ουσιαστικά απαλλάχθηκε από όλο το πλαστικό της κοστούμι, ντύνοντας την σε ξύλο, δέρμα και γυμνό μέταλλο. Οι ξύλινες λεπτπομέρειες κυριαρχούν στο εμπρός μέρος και γύρω από το όργανο στο ρεζερβουάρ, ενώ από δέρμα φτιάχτηκε η σέλα, τα «μαξιλαράκια» στο ρεζερβουάρ και τα γκριπ.

Το μπροστινό σύστημα της μοτοσυκλέτας αντικαταστάθηκε με αυτό μιας 1098, ενώ ο Archaval έβαλε καβαλέτα τιμονιού και ίσιο τιμόνι της Rizoma στην μοτοσυκλέτα. Οι διακόπτες που τοποθέτησε είναι custom κατασκευή του ίδιου, ακριβώς στα μέτρα του. Η εξάτμιση είναι χειροποίητη  από την Supertrapp, ενώ ο Archaval χρησιμοποίησε κομμάτι της για να διακοσμήσει… το εμπρός φωτιστικό σώμα!